– Det var egentlig en avgjørelse som ble ganske naturlig etter hvert, forteller 29-åringen.

Allerede i januar fortalte proffbokseren at han vurderte å legge boksehanskene på hyllen. Koronapandemien har gjort det vanskelig å få kamper med nok inntekter, og dermed har Lihaug ikke bokset siden 7. mars i 2020, da han ble WBF-verdensmester i lett tungvektsboksing.

Null kamper etter mars 2020

Stevnet gikk i Grieghallen bare noen dager før Norge og resten verden stengte ned. Etter at restriksjonene forsvant har det tatt tid å komme tilbake til hverdagen før pandemien.

– Det har vært vanskelig å kunne livnære seg av proffboksingen, fordi man er avhengig av inntektene publikum gir, forklarer Lihaug.

Han har også oppnådd det meste han ønsket i karrieren, og derfor var ikke en tung beslutning å ta.

– Jeg er veldig fornøyd med den karrieren jeg har hatt, og det har vært mange høydepunkter. Det er lettere å si stopp når man har hatt så mange gode opplevelser, sier mannen med 20 seire på 24 proffkamper.

For datteren

Samtidig som pandemien har gjort det vanskelig å være proffbokser, har det også kommet en ny sjef inn i livet til Tim-Robin Lihaug. Han og samboeren Renate har datteren Athena på to år.

– Athena har jo gitt meg et nytt perspektiv på livet, og hva jeg vil bruke tiden min på. Jeg har ikke lyst til å gå glipp av så mye i hennes liv, og det er også en av årsakene til at jeg legger opp nå, slår 29-åringen fast.

– Og jeg gir meg med helsen i behold, legger han smilende til.

Offshore-jobb og personlig trener

Lihaug vant titlene WBOs ungdomsverdensmester (U24), IBA interkontinental mester, WBO europeisk mester og WBF verdensmester i løpet av proffkarrieren.

De to siste titlene ble vunnet etter kamper i henholdsvis Sotra Arena og Grieghallen.

Fremover skal 29-åringen jobbe offshore og som personlig trener når han er hjemme i friperioder.