Gå til sidens hovedinnhold

Ting endrer seg hos Skansens

Artikkelen er over 1 år gammel

Å være 160 årsjubilant og ikke få feire skikkelig, er kjipt. Derfor ikke så rart at skansegutter flest, ikke hadde det så bra med tanke på 22. mai. – Men nå ser alt mye lysere ut!

Nå er det grønne og røde skjæret begynt å vende tilbake i øyene på stolte gutter og gamlekarer.

Marsjerte lørdag

På Skansen tar en godt vare på alle signaler om oppmyking av smittevernregler. Og etter forrige ukes gladmelding om at korps på de store dagene kan være fulltallige, kunne en igjen løfte fanen i Skansens Bataljon.

Saken fortsetter under bildet


Sist lørdag var buekorpset ute og marsjerte under ledelse av sjef Vegard Sivertsen.

– Da stilte vi med 28 på linje, men håper å kunne få enda flere med, når vi kommer til den store dagen, 22. mai.

Men om Vegard er aldri så mye optimist, mener han at det å være realist er vel så viktig i disse koronatider.

– Blir vi 40, hvilket jeg tror vi skal klare å få til, må vi være fornøyd.

Vegard forteller om at årets buekorpsgjeng er på rundt 60 gutter totalt.

– Men det blir nok vanskelig å få med disse aller siste. Det er mange ting som spiller inn for den enkelte gutt. Mange ønsker kanskje av ulike årsaker ikke ta noen risiko, og holder seg derfor hjemme på stiftelsesdagen.

Men Vegard og hans støttespillere i Rådet og Skanseguttenes Forening vet råd også for alle dem som velger å holde seg i ro.

– Ja, planen vår er å filme hele jubileumsmarkeringen oppe på Skansen og legge denne ut på nettet i ettertid.- Dessuten er målet å kunne live-streame hele markeringen.

I og med at en del forutsetninger har endret seg siste tiden, er ikke alle brikker for 22. mai på plass.

– Det som er helt sikkert, er at flagget skal heises kl. 0800 på Skansen. Så blir det å stille på linje med guttene i ni-titiden.

– Så mye kan jeg iallfall si til guttenes foreldre at vi jobber hele tiden med å ta så godt vare på barna deres som overhodet mulig. Barnas sikkerhet i disse pandemitider går foran alt!

I jubileumskomiteen har Jan-Frode Grønvigh hånden på rattet, og selv om det er de aktive som til syvende og sist bestemmer, har tidligere buekorpsgutter og et ord med i laget.

Imponerte på Nordnes

– Selv tok jeg en tur til Tollbodallmenningen og så Nordnæs-dagen søndag, og må si jeg var imponert over hva de hadde fått til på kort tid.

Salen fortsetter under bildet


Grønvigh og gamlekarene skal ha et møte med bataljonens ledelse onsdag, og håper at etter det møtet vil alle brikker være mer på plass.

– Vi kan liksom ikke endre opplegget fra uke til uke. 22. mai er ikke langt unna i tid, så etter onsdagen tror jeg vi er i mål.

Kommentarer til denne saken