Mandag morgen opplyste politiet i en pressemelding at det er funnet to omkomne etter flystyrten i Rotterdam i Nederland.

Far og sønn Lars (58) og Filip Haukeland (15) fra Bergen har vært savnet etter ulykken for to uker siden.

– Det har vært mange tunge beskjeder for mor, ektefelle og storfamilien i tiden etter flystyrten. Nå er familien glade fordi de oppfatter at deres kjære er funnet, og at de kan få dem hjem, sier bistandsadvokat May Britt Løvik til BA.

– Familien er takknemlige for den store innsatsen som er lagt ned for å oppnå disse funnene. Nå trenger de ro til å sørge.

Klokken 1330 mandag melder nederlandsk politi at familien har identifisert en av de to personene som den 58 år gamle piloten.

Videre skriver de at den andre personen er antatt å være pilotens sønn, men han er foreløpig ikke formelt identifisert.

Lett i to uker

Det var den 5. juni at småflyet styrtet i Caland-kanalen i Rotterdam. Det skal ha tatt av fra Bergen lufthavn Flesland samme dag, med Lars og Filip Haukeland om bord.

To dager senere kom nyheten om at det var to bergensere som var savnet.

Store styrker fra nederlandsk politi og redningstjenesten har søkt i kanalen siden flystyrten, og det har blitt funnet eiendeler og deler av flyet underveis.

På et tidspunkt ble det gjort en vurdering på om søket skulle avsluttes, men de fortsatte. Mandag 20. juni kom nyheten om at det i helgen var blitt gjort funn av to omkomne.

– Det kan være de savnede etter flyulykken 5. juni, opplyste Vest politidistrikt i en pressemelding.

Bistandsadvokat Løvik sier at de omkomne ikke formelt er identifisert per tidspunkt, men det er liten tvil rundt at det er de savnede bergenserne.

Minnestund ved skolen

15 år gamle Filip var elev ved Storetveit skole. Rektor Eli Sture Handeland forteller at de har informert elevene, og er i gang med forberedelsene til en minnestund.

– Samtidig må vi ivareta de elevene som nå har det tungt. Det var godt at de ble funnet, men dette er det verste av det verste som kunne skjedd, sier Handeland til BA.

– Det er en tragisk ulykke, og jeg tenker masse på de pårørende. Både ansatte og elever er i sjokk, men det er også godt å få bekreftet at de er funnet. Vi sørger over de vi har mistet.

– Dessverre det vi har ventet på

Lars Haukeland var medlem av Bergen Aero Klubb i flere år. Nestleder i klubben, Torstein Farsund, forteller til BA at det har vært en tung tid.

– Det er jo dessverre det svaret vi har ventet på. For vår del er det først og fremst veldig fint at de pårørende kan få hjem både Lars og Filip, samtidig som det selvfølgelig er trist å få denne beskjeden, sier Farsund, og legger til:

– Det har vært noen tunge uker siden dette skjedde, og sånn sett er det fint å få et slags punktum på leteaksjonen.