Like før klokken 1100 fredag formiddag fikk nødetatene melding om en båtulykke i Kistevika i Fusa i Bjørnafjorden kommune.

– En person på land observerte en kantret fritidsbåt og to personer i vannet. Det ble slått full alarm, og det gikk melding ut til alle båter i nærheten via Kystradioen, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge, Johan Mannsåker, til BA.

– Hørte rop om hjelp

Store ressurser ble sendt til området. Blant annet ble dykkere fra Bergen brannvesen sendt til stedet med luftambulansehelikopteret, i tillegg til redningsskøyten, ambulansebåt og brannbåt.

– Folk hører rop om hjelp, og ulykken skal ha skjedd cirka hundre meter fra land, fortalte vaktkommandør ved 110-sentralen, Ronald Drotningsvik til BA.

Politi, ambulanse og brannmannskaper rykket også ut.

– Mann og dame i 70-årene

Klokken 1115 ble det meldt om at to personer var blitt reddet opp av vannet. Ifølge Per Algrøy, operasjonsleder ved Vest politidistrikt, var det en mann og en dame som gikk i sjøen.

– Det var to personer i 70-årene som var ute for å dra garn da båten veltet. Det var en småbåt. En annen båt dro ut til dem og fikk dem om bord. Begge hadde på seg flytevest, sier Algrøy til BA.

Algrøy forteller at de to ble sett til av helse, men at det ikke var behov for noe legehjelp.

En kort periode var det uavklart hvorvidt det hadde vært flere personer om bord i båten.

– Da vi fikk bekreftet at det kun var to om bord, ble aksjonen avblåst, sier Mannsåker ved Hovedredningssentralen.