Gå til sidens hovedinnhold

To personer skadet etter isras på Bergensbanen

Artikkelen er over 2 år gammel

Toget var på vei fra Oslo til Bergen da passasjerer ble truffet av glassbiter og is fra et vindu som knuste.

Like før klokken 1300 rykket politiet ut til Flå stasjon etter at en vindsrute på et tog ble knust i fart.

Toget var på vei fra Bergen til Oslo da hendelsen skjedde.

– Det stemmer at det er en vogn som har blitt truffet av is og et isras, sier pressevakt i NSB Gina Scholz til BA.

Operasjonssentralen i Sør-Øst politidistrikt opplyser at to passasjerer, ikke tre som først meldt, ble truffet og skadet. Scholz i NSB forteller at de ble truffet av glassbiter, og noe is, fra vinduene.

Sør-Øst politidistrikt meldte om hendelsen på Twitter. 1245 var de på Flå stasjon sammen med ambulanse, som fraktet de skadde til lege.

– En kjøres til Ringerike sykehus i Hønefoss og en til Flå legevakt, sier operasjonsleder Øystein Eikdal.

Passasjeren som er sendt til Hønefoss, har en hodeskade. Så vidt Eikdal vet, er den ikke alvorlig. Pasienten som ble sendt til legevakten har fått kuttskader. Begge passasjerene gikk av toget for egen maskin.

Det var VG som først meldte om hendelsen.

Toget har kjørt videre

Pressekontakten i NSB sa tirsdag formiddag at politiet vil gjøre nødvendige vurderinger av hvorvidt toget kan kjøre videre eller om de reisende skal fraktes til Bergen med buss. Frem til 15:30 utførte Bane NOR arbeid på sporet mellom Bergen og Voss, og strekningen nle stengt for trafikk. Linjen ble erstattet med buss-trafikk.

Foreløpig har hendelsen ikke lammet øvrig togtrafikk, men det gjeldende toget ble kraftig forsinket.

– De andre passasjerene får gå ut av toget. Her må man ha tålmodighet. Vi har personale på plass som passasjerene kan snakke med. For dem som var i vognen, er dette en spesiell hendelse. Det er klart at det er viktig at de blir tatt vare på, sa pressekontakten i NSB.

Tirsdag ettermiddag melder Bane NOR at strekningen er kontrollert og trygg.

– Vi har hatt mannskap ute som har kontrollert strekningen. Det er klart for å kjøre tog der, og gjeldende tog kjørte videre kl. 1342, opplyser pressevakt.

Operasjonsleder Eikdal betegner situasjonen på Flå stasjon nå som helt normal. Gjeldende togsett ble tømt, og passasjerer ble flyttet legre frem i toget før det kjørte videre.

– Vi oppretter rutinemessig en undersøkelsessak, påpeker Eikdal.

Flå stasjon ligger 155 meter over havet, og ble åpnet i 1907 da Bergensbanen Bergen - Gulsvik ble tatt i bruk. Flå stasjon ligger ca. en kilometer fra Flå sentrum.