Tom Marius Engelbrecht har én stor drøm i livet, og han er villig til å bruke mye tid og penger på at den skal gå i oppfyllelse.

– Jeg har et ønske om at bandmedlemmene i Metallica skal signere på kroppen min, slik at jeg deretter kan tatovere signaturene, sier Engelbrecht og legger til:

– Og jeg tror at en verdensrekord i Metallica-tatoveringer kan være veien å gå for å fange oppmerksomheten deres.

– Bandet ble ekstra viktig for meg

Det er ikke tilfeldig at Engelbrecht har Metallica som favorittband.

– Faren min har alltid spilt i band og hørt mye på rock. Det samme har de eldre brødrene mine gjort, så jeg begynte å like samme sjanger i en alder av fem.

Som 17-åring dro han på sin aller første Metallica-konsert.

– Et par år senere begynte jeg å slite litt mentalt, og da ble bandet ekstra viktig for meg. Det var en måte å slappe av på, koble litt ut fra verden rundt, sier Engelbrecht og fortsetter:

– Spesielt under konsertene deres. Det ble to hele timer hvor jeg ikke tenkte på noe annet enn musikken, og det var veldig fint.

Etter hvert kom også interessen for tatoveringer.

– Jeg tok min første da jeg var 19 år. I begynnelsen var det ganske tilfeldig hva jeg tok, men i 2010 begynte jeg å ta Metallica-tatoveringer som hadde en større betydning for meg.

– Vil fange oppmerksomheten til Metallica

Siden 2010 har Tom tatovert alt fra bandets sangtekster til store portretter av medlemmene.

– For et par år tilbake poengterte tatovøren min at jeg hadde tatt så mange Metallica-tatoveringer at jeg kanskje kunne satt verdensrekord i det.

Og nettopp det bestemte Engelbrecht seg for å gjøre.

– Jeg innså at dette kunne være en god måte å få oppmerksomheten til Metallica på, slik at drømmen om å tatovere signaturer kanskje kan gå i oppfyllelse.

Nå har Engelbrecht totalt 18 Metallica-tatoveringer, i tillegg til en rekke tatoveringer i andre kategorier.

– Det er ingen andre i verden som har registrert så mange Metallica-tatoveringer, så i utgangspunktet kan jeg søke om tittelen nå. Men i 2019 la jeg en plan om å fylle hele høyre side av kroppen med Metallica-tatoveringer, så det kommer jeg til å gjøre.

En dyr hobby

Nå mangler han ti tatoveringer før planen er fullført. Og da hevder han at han skal si seg ferdig med tatoveringer for godt.

– Det var viktig for meg å bestemme et sluttpunkt, slik at jeg ikke bare fortsetter og fortsetter.

For Engelbrecht innrømmer at det ikke har vært billig.

– Jeg har brukt cirka 230.000 kroner på disse tatoveringene. Og jeg har fortsatt planer om å bruke rundt 70.000 - 80.000 kroner til før jeg er ferdig, sier Engelbrecht og legger til:

– Det er en dyr hobby. Alle utgiftene på tatoveringer har ført til at jeg ikke har spart opp penger til sertifikat og bolig.

Men han understreker at han ikke angrer på noen av tatoveringene.

– Jeg angrer på valget av noen av tatovørene. Det er ikke alle som har vært like flinke, og i flere tilfeller har jeg måttet tatovere over på nytt. Så om jeg skulle gitt ett råd til 19-år gamle meg, ville det vært å gjøre god research på hvem som skal tatovere.

– Ikke bare hopp på det første, beste og ikke minst billigste, for det vil man nok kunne angre på.