Stykket «Tordivelen flyg i skumringen» hadde premiere på Det Vestnorske Teater i fjor høst.

Men det ble få visninger grunnet pandemi. Nå settes det opp på nytt fra 18. november.

– Det blir en fest. Sist vi spilte var det som å være på en rockekonsert blant publikum, som er med på å løse mysteriet, klapper og reiser seg fra stolene, sier skuespiller Anne Wiig.

Jonas som Jonas

Både Wiig (28) og Jonas Skjelde (27) er nå klare for å innta scenen som søsknene Annika og Jonas Berglund.

Skjelde var ferdig utdannet i 2020, og dette blir den første gang han debuterer på en profesjonell scene i Bergen.

Han erstatter rollen til skuespiller Peiman Azizpour som har fått et annet engasjement i mellomtiden.

– Jeg ble veldig glad, det føles surrealistisk å bli plukket opp, forteller han, og legger til at han håper det bare ikke er fordi han også heter Jonas.

Det er heller ikke første gang duoen spiller sammen. De har begge to jobbet flere somre i Gamle Bergen, og spilt i musikalen «Grease» i 2011.

– Begge har videre gått på samme folkehøyskole og Nord universitet, og sirkelen er nå komplett når vi får spille sammen her, smiler de.

Grepet av Gripe

Den svenske forfatteren Maria Gripes romanklassiker fra 1978 ble landskjent gjennom NRK-hørespillet for ungdom som kom på luften i 1979.

Et hørespill som har satt spor, og er kåret til det beste hørespillet for ungdom, noensinne.

Spenningsfortellingen som tar opp det paranormale, hvordan vår tid på jorden setter spor, og at alt henger sammen både i relasjoner og i det økologiske kretsløpet, har blitt tatt til scenen i «Stranger Things»-stil av regissør Miriam Prestøy Lie og scenograf Tora Troe, forteller duoen.

Skuespillerne opplever å bli møtt med sterke reaksjoner når de forteller hvilket stykke de er med i.

– Det er ekstremt mange som utbryter «HÆ? Jeg husker det radioteateret så godt». Det er så mange som har et sterkt forhold til det, mener Wiig.

– Etter jeg fikk rollen og leste manus fikk jeg lyst å høre hørespillet. Det var veldig gøy å høre en så ung Svein Tindberg som Jonas, og jeg blir veldig stolt av å ha rollen, avslutter Skjelde.