Vegtrafikksentralen melder om glatt flere steder i Hordaland lørdag kveld, blant annet på Fanafjellet og på Osterøy.

LES OGSÅ: Utenlandsk vogntogsjåfør laget kaos i Måbødalen (BA+)

– Både i Stor-Bergen, i Nordhordland og også på Askøy har entreprenøren kalt ut alle mannskaper. Tidligere i dag har det vært gjort preventiv strøing flere steder, i Stor-Bergen forventes det at det kan fryse på, og da saltes det på forhånd, sier trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen, Albert Sherington, til BA.

Tre biler av veien

Lørdag ettermiddag fikk en bil sladd og skled av veien ved Rolland på Osterøy. Det var tre personer i bilen, alle ble fraktet til Nordhordland legevakt for en sjekk.

– De fremsto som uskadet. Årsaken til ulykken kjenner vi ikke, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Frode Kolltveit.

Lørdag kveld ved 2030-tiden havnet en bil utfor veien ved Furnes i Gulen kommune.

Avisa Nordhordland skriver at den kvinnelige sjåføren på 19 år var alene i bilen da ulykken skjedde. Hun klaget seg over smerter i hals og hode.

Like før den ulykken kjørte en annen bil av veien ved Garnes videregående skole i Arna.

– Årsaken til utforkjøringen er ikke kjent, den mannlige sjåføren fremstår som uskadet, sier Kolltveit.

Politiet var ikke kjent med at det var glatt i området da ulykken skjedde.

Mens det tidligere lørdag var opp mot fem timers venting for å komme med kolonne fra vest over Hardangervidden, er fjellovergangen nå åpen for fri ferdsel.

– Også Hol-Aurland er åpen, men på Hardangervidden kan det innføres kolonne på kort varsel. Vikafjellet har kolonne på grunn av uvær, mens alle andre fjelloverganger er åpne. De fleste overgangene har snø- og isdekke, sier trafikkoperatør Sherington.

Antakelig mest pluss

Ifølge statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl kan det fortsatt komme noen regn- og sluddbyger frem mot søndag formiddag.

– Generelt vil det nok ligge på plussiden i Hordaland det neste døgnet, men det kan fryse på lokalt enkelte steder. Vinden dabber gradvis av og går over på vest før det utover søndag blir sønnavind igjen. Det kan komme en og annen byge først på søndag før det blir stort sett opphold utover dagen, sier Escobar Løvdahl til BA.