Gå til sidens hovedinnhold

Tre personer alvorlig skadet i trafikkulykke

Artikkelen er over 3 år gammel

Totalt seks personer var involvert i ulykken.

Ti minutter over midnatt natt til fredag fikk politiet melding om at en personbil hadde kjørt i tunnelveggen i Halsnøytunnelen i Kvinnherad. Alle nødetatene rykket ut, og to luftambulanser ble også sendt mot ulykkesstedet.

– Det har vært en kraftig kollisjon i fjellveggen, og det er store materielle skader på bilen. Airbagene er utløst, sier operasjonsleder ved Vest politidistrikt, Lars Geitle, til BA natt til fredag.

Det ble først meldt at det var fem personer i bilen, men da politiet kom på stedet en halvtimes tid etter ulykken, ble det klart at det var seks personer i bilen.

Alle seks ble sendt til sykehus. To av dem ble sendt med luftambulanse, og Sea King-helikopter kom fra Sola og tok med seg ytterligere tre til Haukeland. Den siste ble sendt med ambulanse til Stord sykehus.

Av de fem som ble sendt til Haukeland, er tre alvorlig skadet. Alle er unge menn på 19, 20 og 20 år. To menn på 22 og 20 er lettere skadd.

Skadeomfanget er uvisst for den siste som ble kjørt til Stord sykehus, men trolig er det også her snakk om lettere skader.

Høy hastighet

– Dette var en singelulykke, og det satt seks personer i bilen. Fem av dem var våkne da nødetatene kom. Én person skal ha vært bevisstløs. Ingen var fastklemt, sier Geitle.

Bilen de seks personene kjørte, skal være en vanlig personbil registrert for fem personer. Det er 80-sone på stedet.

– Det er store materielle skader på bilen, og det skal ha vært snakk om høy hastighet, sier vaktkommandør ved 110-sentralen, Sigbjørn Villanger, til BA like før klokken 0100.

Ulykkesgruppen

Luftambulansen rykket ut fra Bergen og Haugesund.

Ulykken ble meldt via såkalt trippelvarsling, det vil si at alle nødetatene kommuniserer med innringer på samme linje for raskest mulig respons.

– Brannvesenet har sendt mannskaper fra Husnes og Halsnøy. De hjelper til med pasientene og sikrer skadestedet, sier Villanger.

Tunnelen ble stengt for trafikk etter ulykken for tekniske undersøkelser, men ble åpnet igjen i 04-tiden.

– Det er tatt oppmålinger i tunnelen, og bilen er sikret. Så vil vi etterhvert få avhørt sjåfør og passasjerer for å få rede på hva som har skjedd, sier Geitle i politiet.

I tillegg er ulykkesgruppen fra Statens vegvesen koblet inn. Normalt blir de koblet inn ved dødsulykker, men lensmann Sigurd Børve mener ifølge NRK at denne ulykken er spesiell.

– Det er både på bakgrunn av alderen på de involverte, tallet på passasjerar og at det er i ein tunnel som har vært preget av en rekke ulykker de siste årene, sier Børve til NRK.

Bilen var på vei fra Halsnøy til fastlandet.

Halsnøytunnelen på fylkesvei 544 er en undersjøisk tunnel på 4,1 kilometer som går mellom Sunde på fastlandet og Sæbøvik på Halsnøy.