Kjørte i feil kjøreretning på E39

Artikkelen er over 1 år gammel

En dansk mann (76) mistet førerkortet etter å ha kjørt feil vei, fra Måseskjæret til Eidsvågtunnelen.

DEL

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 0250 natt til onsdag. Bilen kjørte da fra Fløyfjellstunnelen, i retning Åsane.

Det pågikk arbeid i Eidsvågtunnelen, og her ble bilen stanset av arbeidere noen minutter senere.

Mistet førerkortet

– Bilen kjørte i feil retning. Det ble skrevet en anmeldelse, og førerkortet ble beslaglagt, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt

Føreren var en 76 år gammel mann. BA har vært i kontakt med arbeideren som fikk stoppet ham.

– Han forklarte til meg at han kom fra Bontelabo og kjørte opp mot kjøreretningen fra Måseskjæret/Sandviken, på avkjørselen til sentrum. Vi var i ferd med å åpne Eidsvågtunnelen da jeg stanset føreren, sier han til BA.

Arbeideren forteller at bilen ble stoppet i bunnen av bakken på E39 i Eidsvåg, like ved busstoppet.

– Sjåføren var dansk og forklarte at han hadde blitt forvirret ved rampen til Fløyfjellstunnelen og Munkebotn, og derfor kjørt helt til venstre mot kjøreretningen, i god tro. Han ble overrasket da jeg forklarte ham at han hadde kjørt i gal retning, forteller arbeideren.

– Lite trafikk

Politiet opplyser at det ikke var noen dramatikk knyttet til kjøringen.

– Det var ingen andre enn arbeidere som meldte fra om dette. Det var trolig lite trafikk på veien på denne tiden, sier Magnussen i politiet.

Politiet opplyste først til BA at dansken også hadde kjørt gjennom Fløyfjellstunnelen. På spørsmål om det kan stemme at bilen kjørte opp på E39 i Sandviken, svarer de dette:

– Det er loggført et oppdrag på bilen i Fløyfjellstunnelen, men det er noe usikkert hvor den kjørte, sier operasjonsleder Frode Kollveit.

Han bekrefter at føreren var dansk, og forteller at han var på vei til Knarvik da han ble stoppet.

– Mannen skal ha vært noe forvirret.

Artikkeltags