Mikroflyet krasjet ved lokalene til Kvam kraftlag i Norheimsund like etter klokken 12 lørdag. Politiet er varslet om hendelsen, og melder om at ingen personer er skadet.

En politipatrulje er på vei til stedet for å undersøke hva som har skjedd.

Hørte smellet

En BA-leser bor like ved og hørte krasjlandingen.

– Jeg bor på den andre siden av fjorden og hørte et jævla smell. Jeg så et fly som sto i veien, og vet ikke hva som har skjedd, sa han til BA kort tid etter hendelsen.

Operasjonssentralen i Vest politidistrikt sier at det så langt er uklart hvorfor flyet krasjet. En patrulje er på vei til stedet for å snakke med føreren av flyet.

Dette er en mann i 60-årene, opplyser politiet.

Saken fortsetter under bildet.

 

Brukte veien som flystripe

Ifølge lokalavisen Hordaland Folkeblad har flygingen skjedd i samarbeid med arrangementet Wings & Wheels Hardanger som har benyttet et strekk av fylkesvei 49 til flystripe for småfly deler av dagen.

Det er meldt om lekkasje fra mikroflyet etter krasjlandingen.

Flyet er nå flyttet ut av veien. Trafikken på stedet går som normalt.

Også arrangementet Wings & Wheels Hardanger fortsatte etter hendelsen. Det arrangeres fra 11 - 16 lørdag, og har blant annet flyoppvisning på programmet.

– Skulle ikke lande der

Ingolf Eknes i Wings & Wheels Hardanger bekrefter overfor BA at de bruker deler av bilveien som landingsstripe under arrangementet, men sier at mikroflyet som krasjet egentlig lande på en flytstripe et annet sted i området.

– Veien var stengt, og et annet fly hadde landet der like før. Men jeg vet ikke hvorfor han prøvde å lande der, sier Eknes til BA.