Nå forsvinner 30-sonen på denne veien

Fra fredag vil traseen på Flatøy bli endret, slik at bilene vil kjøre den permanente veien som er markert på kartet. Dermed forsvinner 30-sonen.

Fra fredag vil traseen på Flatøy bli endret, slik at bilene vil kjøre den permanente veien som er markert på kartet. Dermed forsvinner 30-sonen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fra fredag vil bilistene kunne kjøre en ny trasé. Fartsgrensen vil dermed bli satt opp.

DEL

Mellom klokken 21 torsdag kveld og 0530 fredag morgen vil det være manuell dirigering og enkelte stenginger på E39 på Flatøy.

Årsaken er at veivesenet skal legge om traséen, slik at bilene vil kunne kjøre på den veien som vil bli permanent.

– Trafikken har gått på en omkjøringsvei mens det har blitt bygget en undergang under E39. Nå skal veien tilbake til den opprinnelige traséen, sier byggeleder Vidar Nottveit.

Det har vært 30-sone på strekket fra lyskrysset til Hagelsundbroen, men dette vil nå bli oppjustert til 50 km/t.

– Vi forventer ikke de store problemene. Det blir nok litt venting mens vi legger om traseen, så det er greit at bilistene er klar over dette, sier Nottveit.

Den gamle omkjøringsveien vil bli stengt av fredag morgen.

Vil unngå ulykker

Etter ferien skal veivesenet asfaltere hele strekningen med det siste laget med asfalt, og det skal monteres midtrekkverk. Dette har vært hovedmålet med prosjektet.

– Vi håper bilistene blir fornøyd med dette. Vi unngår jo stort sett alle møteulykker her nå. Det har vært mer enn én i året på strekningen, deriblant dødsulykker, sier Nottveit.

Rekkverket vil være av samme type som det på Hordviksiden.

– Vi har også gjort mye med skråningene, og sprengt vekk fjell. Dette betyr at det vil bli en grøft på fem meter langs veien, slik at man møter en myk jordskråning i stedet for fjellveggen dersom man er uheldig, sier Nottveit.

Ferdig i september

Fartsgrensen blir 70 km/t, og arbeidet er ventet å være ferdig 30. september. Da har arbeidet pågått i to år.

– I tillegg til asfaltering og montering av gjerdet, vil det også bli planting av grøntområder som en siste finish, sier Nottveit.

Les også: Derfor ble det lang kø på E 39

Les også: Politiet måtte stoppe ivrige veiarbeidere på Flatøy 

Artikkeltags