Russebuss stanset med altfor mange om bord. Sjåføren mistet lappen.

Artikkelen er over 2 år gammel

I natt har det vært russedåp, og politiet har hatt en rekke oppdrag.

DEL

Til tross for de mange oppdragene, sier operasjonsleder Tatjana Knappen at russen har oppført seg fint.

– Russen har hatt det gøy, og oppført seg bra. Vi har fått en rekke klager og meldinger, men det omhandler høy musikk og fulle russ. Det har ikke vært noen alvorlige hendelser, sier operasjonslederen.

Det er loggført cirka 15 oppdrag hos politiet fra torsdag kveld til fredag morgen, og mange av disse handler om høy musikk i Fana-området.

– Det har ikke vært dumme tendenser slik vi har sett andre steder, med folk surret fast til lyktestolper og så videre. Russen har stort sett vært grei de siste årene, og det kan nok ha å gjøre med god oppfølging i forkant, sier operasjonsleder Morten Kronen i politiet.

Han sier politiet føler de har fått russen «mer på sin banehalvdel».

– Det er mye bedre enn å spille mot dem. Det blir nok litt meldinger de neste ukene, og de vil nok gi beskjed om at de er russ, men så lenge meldingene går på høy musikk og lignende, er ikke det det verste, sier han.

For mange om bord

Unntaket var en russebuss som ble stanset på veien i Fana. Bussen var registrert for 20 personer, men da den ble kontrollert, viste det seg at det var over dobbelt så mange om bord.

– Det var 42 passasjerer i bussen. Sjåføren, en mann i midten av 20-årene, ble anmeldt, og det ble foretatt førerkortbeslag på stedet, sier Knappen.

Overlasten fikk ikke følger for russen som var om bord.

– Dette er sjåførens ansvar, sier Knappen.

Klagene startet tidlig på kvelden

– Et av vårtegnene er i full blomst: russen er ute og ruller, skriver politiet på Twitter.

Torsdag kveld har skolene i Bergen russedåp, og dette er det mange som har fått med seg. Politiet forteller om klager på støy knyttet til flere av russearrangementene.

Her er noen av klagene politiet har fått på russen torsdag kveld:

  • Klokken 20.27: Melding om slåsskamp i Nipedalen. Ingen personer ble skadet, og slåsskjempene hadde roet seg da politiet kom til stedet.
  • Klokken 20.30: Svært høy musikk fra russebuss ved Nordahl Grieg videregående skole. Naboene klaget. Politiet kjørte til stedet og ba russen om å dempe musikken.
  • Klokken 20.36: Klager på høy musikk fra russebuss ved Amalie Skram videregående skole.

Artikkeltags