Det var en lastebilsjåfør fra Asko Vest som ble truffet av raset over E16 ved Bolstad onsdag morgen. Sjåføren kom seg ut av kjøretøyet og meldte selv om smerter i en hånd.

Transportsjef Eirik Berge Larsen i selskapet forteller at sjåføren er hentet av ambulanse.

- Sjåføren er fysisk uskadet, men selvfølgelig rystet av hendelsen, sier Berge Larsen, som også forteller at det er store materielle skader på kjøretøyet.

Politiets innsatsleder på stedet, Frank Listøl, forteller om den dramatiske situasjonen sjåføren var utsatt for.

- Sjåføren kom kjørende i retning Voss. Da han kom ut av Kløftafjellstunnelen, ble hele høyre side av vogntoget tatt av enorme steiner. Vogntoget ble dratt ned på siden og liggende med førerhuset ned i veibanen, mens steinene dundret over kjøretøyet, forteller Listøl.

Sjåføren, som er sendt med amublanse fra stedet, har hatt flaks, mener innsatslederen.

- Han har hatt kjempeflaks. Det var ikke hans tur inn perleporten i dag, sier Listøl.

Engstelige ansatte

Torgils Rogne, fylkesleder i Lastebileierforbundet og arbeidsgiver for 28 sjåfører, kjører selv langs den rasutsatte veien fem dager i uken.

– Vi har flere biler som står i kø på begge sider av raset nå. Jeg merker på våre ansatte at de er engstelige etter enda et nytt ras, og for å si det sånn – det er ikke mindre rasfarlig i Hardanger, der vi må kjøre nå sier Rogne.

Han forteller at omkjøringsveien stresser sjåførene ytterligere.

– Jeg har respekt for jobben Vegvesenet gjør. Vi får håpe at de setter alle kluter til med å rydde veien raskt, og også setter inn kolonne kjapt nå – ellers er kaoset komplett, mener Rogne.

– Kvir meg som en hund

Rogne ble selv truffet av en stein på 23,8 kilo langs E16 i fjor. Han var uskadet, men bilen fikk skader for 90.000 kroner.

– Jeg har følt det på kroppen selv og nå kvir jeg meg som en hund til å kjøre rundt Hardanger. Nå håper jeg inderlig at det blir satt fortgang på K5 mellom Arna og Voss, slik at vi får rassikret veiene.

Det første byggetrinnet av K5 er mellom Arna og Stanghelle. Rasområdet ligger mellom Stanghelle og Voss, og vil således ikke bli sikret i første omgang når den nye veien skal bygges.