Bussjåfør hylles for det han gjorde da han møtte en gutt uten refleks

Ivar Hopland håper flere blir flinkere tli å bruke refleks.

Ivar Hopland håper flere blir flinkere tli å bruke refleks. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Det var veldig kult gjort, sier Benedikte Norheim som synes sjåføren fortjener skryt for innsatsen.

DEL

(Avisa Nordhordland): Mandag morgen hadde Benedikte Norheim fra Frekhaug levert ungene sine på Sagstad skole da hun kjørte nedover mot sentret. Klokken var 0826, og det var både mørket og vått ute.

– Jeg så at bussen, som lå to biler fremfor meg, stoppet. Jeg lurte litt på hva som skjedde, for det var ikke naturlig å stoppe akkurat der. Da så jeg at han åpnet vinduet og ga en refleksvest til en ungdom. Om det ikke var for det, tror jeg ikke at jeg hadde sett gutten, forteller hun.

– Kult gjort!

Like etterpå la Norheim ut en rosende melding i Facebook-gruppen «Oppslagstavle for Meland». Mandag ettermiddag hadde 450 personer likt innlegget, og flere hadde applaudert innsatsen får sjåføren.

– Det var kult gjort! Han hadde sikkert dårlig tid han, som alle andre. Men han tok seg likevel tid til å gjøre dette, forteller Norheim, som syntes sjåføren fortjener en stor takk.

– Det er en smal vei som er ganske trafikkert på dette tidspunktet. Jeg så at gutten tok på seg vesten han fikk, og det kan nok han og bilene bak være glad for, mener Hopland.

– Skikkelig skummelt

Benedikte Norheim ønsket å gi sjåføren ros.

Benedikte Norheim ønsket å gi sjåføren ros. Foto:

Sjåføren Ivar Hopland fra Seim, som kjører skolebuss for Nobina, var gjort oppmerksom på Facebook-rosen like før Avisa Nordhordland slo på tråden.

Han synes det er kjekt å få skryt, men håper saken kan gjøre til at flere bruker refleks når de ferdes i trafikken.

– Det var skikkelig skummelt. Det var så vidt jeg så ham, og det er usikkert om de andre hadde sett han i det hele tatt, forteller Hopland.

Han åpnet vinduet og fortalte ungdommen, som gikk i mørke klær og ikke hadde refleks, at han måtte ha refleks på når han gikk langs veien.

– Han fikk en refleksvest som jeg hadde i bussen, og takken for det.

Ikke første gang

Det er ikke første gangen Hopland leverer ut refleks til myke trafikanter.

– Jeg har gjort det en del ganger når jeg har kjørt bil på privaten. Da treffer jeg mange, både joggende og gående langs veien, og da deler jeg ut refleks når jeg ser at det er behov for det, forteller Hopland som har arbeidd som bussjåfør i et års tid.

– Jeg ser dessverre mange som går i trafikken uten refleks. Jeg håper dette kan være en vekker for noen av dem, avslutter han før han igjen skal ut på kjøretur i bussen.

Artikkeltags