– Svaret på Mattilsynets prøver var en stor lettelse. I glede og full fart fjernet jeg umiddelbart alle advarsler og sperringer, forteller Ronny Halvorsen, eier av Stall Halvorsen på Bergen Travpark.

Ingen skadet

I ni dager var stallen med ni travere fullstendig isolert og underlagt strenge restriksjoner.

– Hestene er vant til å trene og jobbe, og dette har nok vært en uvanlig periode også for dem. De har trent alternativt på tredemølle og i egen innhegning, og har ikke tatt skade av båndleggingen. Nå gleder vi oss over å være i gang igjen. Det føles skikkelig godt, sier Ronny Halvorsen.

Bygger isolat-stall

Driftsleder på Bergen Travpark, Øystein Rasmussen, karakteriserer gårsdagen som gledens dag.

– Vi er hestefolk og tenker på dyrenes beste. Travparken har aldri opplevd smittsom salmonella, og vi gleder oss stort over at Mattilsynet har friskmeldt alle dyrene i Stall Halvorsen, sier Rasmussen.

Sammen med Mattilsynet vil travparken nå evaluere erfaringen med smittefrykt og båndlegging av hester.

– Vi kommer nå til å bygge en egen karens-stall med 3–4 bokser i utkanten av travparkens område. Vi har diskutert dette med Mattilsynet, og sammen funnet et egnet sted hvor hestespor ikke krysser hverandre, forteller han til BA.

Ifølge Mattilsynet er nå ingen staller i Bergen og Hordaland båndlagt og isolert i frykt for smittsomme salmonellasykdommer.