Gå til sidens hovedinnhold

Dronningen strålte på hjemmebane

Artikkelen er over 4 år gammel

Ulsrud Tea er Bergens og Norges ukronede kaldblodsdronning. Sammen med Svein Ove Wassberg hadde Super-Tea ingen problemer med å ta en ny seier i Jacob Melands Æresløp.

Det ga nye 150 000 kroner på kontoen til 10-årshoppen som nå har tjent utrolige 4 870 55 kroner til eieren Anita Wergeland fra Dalsøyra.

– Hun blir bare bedre og bedre. Det er eventyret som aldri tar slutt. Hver gang jeg sier at hun skal bedekkes finner hun frem nye krefter. Hun elsker å konkurrere så derfor får jeg skremme henne med avlsboksen, sier Wergeland til BA. Bergens stjernekusk Svein Ove Wassberg har æren av å kjøre jernhesten.

– Det er ikke mange slike hester. Jeg får nyte henne så lenge hun går. Å få kjøre to slike hester tror jeg ikke er mulig, sier Wassberg junior til BA.

Bergensdominans

Ulsrud Tea var ikke den eneste hjemmeseieren på Bergen Travpark løp. Gunnar Austevoll, Tom Erik Solberg, Frode Hamre og Vidar Hop er alle utflyttede bergensere som vant storløp på sin gamle hjemmebane lørdag. I tillegg ble det seier til supersjokket Jarand i Nils A. Skjolds Æresløp.

3-åringen, eid av Arild Nordvik fra Blomsterdalen, var 13. og nest sistevalg i løpet, men det betød lite for hesten som kun hadde tjent 34 500 kroner før starten i storløpet. Etter innsatsen fikk han en belønning på hele 70 000 kroner.

– Det var meget spesielt for meg å vinne dette løpet. Vi har hatt flere hester hos Nils A. Skjold da han var aktiv, og det føles veldig moro å få vinne løpet til hans ære og minne, sier Arild Nordvik til BA. Han er ikke ukjent med å eie gode hester, og elitehesten Timian Scott vant både Derby, kongepokalen og Jacob Meyers Pokalløp.

– Det var store seire, men ikke like overraskende som denne. Jarand er en urutinert 3-åring som jeg trodde skulle bli hentet igjen tidlig. Det ble han jo, men det løste seg likevel, sa en naturligvis blid eier.