Klokken 0912 fredag morgen, fikk politiet melding om et trafikkuhell ved en barnehage i Lyngbøveien på Laksevåg.

– Et barn har havnet under en bil i forbindelse med levering i barnehagen, fortalte operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i politiet innledningsvis.

Politi og ambulanse rykket ut. Barnet var da ivaretatt av ansatte på barnehagen, og moren til barnet var også til stede. Barnet gråt, men var våken og bevisst.

Kjørt til legevakt

På stedet opplyser innsatsleder Ørjan Djuvik at det er snakk om et tre år gammelt barn.

– Barnet fremstår ikke alvorlig skadet, men har blitt kjørt til Bergen legevakt for videre oppfølging, sier Djuvik til BA.

Politiet jobber nå med å kartlegge hendelsesforløpet, og avhører føreren av bilen.

– Den involverte bilen blir også undersøkt. Om barnet har blitt påkjørt eller sklidd under bilen, er noe av det vi må komme til bunns i, sier Djuvik.

De har opprettet sak på hendelsen, og vil ifølge operasjonsleder Dahl-Michelsen prøve å avhøre moren til barnet på nytt.

– Hun var veldig preget da vi pratet med henne på stedet.

– Traumatisk

Styrer i barnehagen, Gerd Gåskjenn Askeland, sier til BA at de ansatte kom til like etter hendelsen og håndterte situasjonen godt.

– Heldigvis ser det ut som dette går veldig bra, og barnet er godt sjekket. Det er jo en traumatisk hendelse for alle parter, vi er opptatt av at barna skal være trygge og ha det godt.

Styreren har planlagt en debrief med de ansatte etter helgen, og vil sende ut informasjon om hendelsen.

Hun understreker at de har medfølelse med sjåføren.

– Det må ha vært en forferdelig opplevelse, sier hun.

Hun har ikke detaljer rundt hvorvidt andre barn ble vitner til hendelsen, men understreker at barnehagen vil følge dette opp med de pedagogiske lederne så man kan snakke med barna om hendelsen.

Hun har dessuten en generell oppfordring til foreldre overalt som leverer i disse dager:

– Det er mørkt nå, og mange som kjører samtidig. Så det gjelder å være påpasselig.