Gå til sidens hovedinnhold

Trenertopp skeptisk til Ingebrigtsen-sparking: – De må se seg i speilet

Kåre Ingebrigtsen ble sparket som Brann-trener mandag. Daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening, Teddy Moen, mener det er tid for selvransakelse i klubben.

– Jeg synes det er trist. Det er trist for Kåre, trist for Brann og trist for norsk toppfotball, sier daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening, Teddy Moen, til NTB.

Han viser til flere sparkinger og avganger i Brann det siste året som spesielt. Moen synes Ingebrigtsen burde fått mer tid. Han viser også til den nylige avgangen til Jan Jönsson i Stabæk.

– Det må være en klar oppfatning om hva en trener kan gjøre før han blir ansatt. Forventninger og ambisjoner må avstemmes med omgivelsene. Det synes jeg ikke styret og administrasjonen i Brann har gjort, sier Moen og legger til:

– De kommer dårlig ut av hoppkanten, og da blir det dårlig nedslag.

Enkle løsninger

Moen tror sparkingen av Ingebrigtsen blir nok et eksempel på at enkle løsninger ikke er de beste, og at klubben nå må evaluere for å finne ut hva de har gjort det siste året.

Les også

Opprydningen er neppe over

Flere ledere har nemlig forsvunnet ut portene på Stadion. Moen viser til at både trenere (Lars Arne Nilsen og Ingebrigtsen), sportssjef (Rune Soltvedt) og assistenttrener (Robert Hauge) er byttet ut i løpet av det siste året.

– Å ofre treneren er innimellom en riktig beslutning. Men når en klubb som Brann skifter trenere, spillere og stab så ofte som de siste årene, er det viktig med en god refleksjon i klubben om hvorfor dette skjer. Og hvordan det ville preget den sportslige utviklingen, fortsetter Moen.

Må evaluere

Han er klar på at det ikke bare må tas grep på spillerlogistikken og trenerstolen.

– Brann må evaluere hva de har holdt på med de siste årene. Styret i Brann må se seg i speilet og finne ut av om de er de riktige til å lede klubben fremover, sier Moen.

Les også

Slik forklarer Brann-ledelsen sparkingen av Ingebrigtsen

Trenertoppen er klar på at det ikke kun er treneren som er ansvarlig for å oppnå ønskede resultater.

– En trener vinner og taper ikke kamper alene. Han er avhengig av hjelp fra styret, administrasjonen og spillergruppen for å lykkes.

Styreleder i Brann, Birger Grevstad, sier at alle i bergensklubben skal gå i seg selv.

– Alle evaluerer seg selv for å finne ut hva vi skal gjøre annerledes. Vi setter oss ikke bare ned og venter, sier Grevstad til NTB.

Assistenttrener Eirik Horneland er fortsatt under kontrakt med Brann, som møter Sandefjord i neste eliteseriekamp.

Hør podkasten med Mons Ivar Mjelde:

Kommentarer til denne saken