Gå til sidens hovedinnhold

Dette blir Bergen sentrums største treningssenter

Artikkelen er over 4 år gammel

– Her har man ikke spart på noe som helst, sier en stolt Bård Johansen, direktør for SiB trening.

Onsdag 10. august åpner SiB et nytt treningssenter i Lars Hilles gate.

Etter at SiB sentrum ble lagt ned for noen år siden, til store protester, har direktøren gledet seg til å få et stort treningssenter på plass i sentrum igjen.

SiB City er dobbelt så stort som det gamle SiB sentrum.

– Dette skal bli et flott sted å trene for hele byens befolkning. Alle er velkommen her. Ikke bare studenter, sier Bård Johansen.

Når Bergensavisen besøker lokalene onsdag morgen, er naturligvis ikke alt på plass ennå.

Det er fortsatt syv dager til snorklipping, bobler og taler.

– Men jeg tror vi skal komme i mål. Vi gleder oss veldig, sier Bård Johansen.

Skal teste supermosjonistene, og alle andre

På bare et halvt år har de gamle industrilokalene på 2300 kvadratmeter i Aasegården blitt forvandlet til noe ganske annet.

Et svært område med kapasitet til 500 treningsglade mennesker.

Alt fra interaktive gulv, løpebane og til den noe mer tradisjonelle spinningsalen befinner seg innenfor de buede veggene.

– Før var dette en sølvtøyfabrikk. Det har vært en svært stor jobb å få vegger, tak og gulv på plass. Men jobben som har blitt gjort har vært formidabel. Det har gått raskt, sier Bård Johansen.

Direktøren forteller at det som skiller dette senteret fra de andre SiB-sentrene, særlig er det store antallet half racks (treningsutstyr brukt til styrketrening journ.anm.), det interaktive prama-gulvet og et stort crossfit-inspirert område midt i treningssenteret.

– Vi brukte vel rundt et år på å planlegge dette senteret. Man må tenke på at dette skal være et treningssenter i 2016-standard, samtidig som det skal være like bra fem eller ti år frem i tid, sier Bård Johansen.

Testlaben på treningsenteret Vektertorget, som blant annet brukes til å teste oksygenopptak og puls, blir med på flyttelasset til Lars Hilles gate.

– Her vil supermosjonistene og ulike idrettslag komme for å teste seg. På den måten kan man vite nøyaktig hvordan en person burde trene for å få maks utbytte. Andre medlemmer på SiB City kan også booke time for å teste seg, sier Dag Hilland, som er ansvarlig for testlaben.

Her kan du se bilder av det nye treningssenteret:

Bildeserie

Slik blir det nye treningssenteret

Tror det er behov

Bård Johansen forteller at etter at de la ned SiB sentrum, gikk kundetilfredsheten ganske mye ned.

– Det viste målingene, og det var veldig synd. Nå håper vi, og tror vi på, at dette skal bli tatt godt imot av både studenter og byens befolkning.

– Jeg tror dette blir veldig bra, sier Bård, mens han viser oss videre til tredemølle-salen.

Dette er noe direktøren er særlig fornøyd med.

– Den buede formen på bygget er som skapt for et treningssenter. Her inne er det 38 tredemøller, noe som er veldig mange sett i forhold til andre sentre. Her inne skal blant annet være flere gruppetreninger i løpet av en dag.

– Jeg skal personlig teste alle tredemøllene før vi åpner. Så langt har jeg testet de på bakerste rad, og det tilsvarer en maraton i lengde. De funket alle sammen, sier Johansen lattermild.

Den 15. august er det duket for semesterstart.

SiB sentrum hadde i sin tid 2000 medlemmer, forteller Bård Johansen.

– I fjor ble også BI innlemmet i SiB, og det tilsvarer 2000 flere studenter i systemet.

– Så jeg tror behovet for dette treningssenteret er stort. Men vi er også avhengig av andre medlemmer, sier Johansen.

Kommentarer til denne saken