Gå til sidens hovedinnhold

Tenåringsmoren Evy ville se hvor veltrent hun kunne bli

Artikkelen er over 6 år gammel

Snart 42 år gamle Evy Therese Innselset er i full jobb og mor til to tenåringsgutter. I helgen kom hun på andreplass i fitnesskonkurransen Sandefjord Open.

Sandefjord Open er en fitness- og kroppsbyggerkonkurranse som arrangeres årlig. Det er første gang Evy stiller i klassen Bodyfitness, og hun er veldig fornøyd med plasseringen.

– Det var kjempekjekt med en slik plassering, sier hun.

Torsk og grønnsaker

Forberedelsene til konkurransen startet for mange måneder siden.

Siden oktober har Evy vært på streng diett som blant annet består av kylling, torsk, utvalgte grønnsaker og havregryn. I tillegg har det blitt mange timer med vektløfting, løping og gåturer.

Evy har skrevet blogg om veien frem til konkurransen på nettstedet Fitnessfrue.

– Hvordan er det å holde på dette samtidig som man har full jobb og familie?

– Vi er en idrettsglad familie, og det er full forståelse om at man kan være dedikert til noe både når man er 18 år og når man er 42 år. Men selv om det kanskje ikke alltid ser slik ut på bloggen min, er det mange andre ting som er viktigere for meg enn konkurransene, sier hun.

«40-årskrise»

41-åringen har alltid vært aktiv, og har tidligere vært treningsinstruktør og forsøkt seg på triatlon.

Nå balanserer hun en fulltidsjobb som HR-rådgiver med familieliv og fitnesskonkurranser. Det hele startet i fjor da hun bestemte seg for å prøve noe nytt, og meldte seg på til Bikini Fitness.

– Det var mitt «40-årskrise»-prosjekt. Jeg ville se hvor trent jeg kunne bli som 40-åring, sier hun.

Hun fikk så gode tilbakemeldinger at hun valgte å prøve seg igjen i år. Denne gangen i klassen Body Fitness som blant annet stiller høyere krav til muskelmasse.

Førsteplassen i Master-klassen gikk Evys klubbvenninne Lisbeth Hjartholm.

Ikke rørt sjokoladeposen

– For mange vil dietten du følger virke ekstremt streng. Hva var det første du spiste etter konkurransen?

– Det var Cottage Cheese, mager Kesam, og så mye usaltet nøtteblanding med tørket frukt jeg klarte. Og blåbær, sier hun.

Før konkurransen i Sandefjord hadde Evy gjort klar en stor pose med sjokolade, men den har hun foreløpig ikke rørt.

– Mange tror at man har lyst på sjokolade, men nei. Kroppen har gått uten sukker i månedsvis. Man tror man savner noe, men på søndag da jeg kunne spise hva jeg ville, var det ikke den store posen med sjokolade og påskedigg jeg hadde lyst på. Kroppen trenger god næring, og det er det den vil ha, sier hun.

Krysse Grønland?

Evy er ikke ferdig med å konkurrere med det første. Neste mål er Oslo Grand Prix 11. april.

– Dette er en stor og herlig hobby, men det er mange andre ting som er viktigere. Jeg er veldig glad i prosjekter, og mannen min drømmer om at jeg skal få lyst til å krysse Grønland neste gang. Han er mer glad i slike ting, vi får se.