De siste dagene har flere arrangement dukket opp på Facebook, der nordmenn inviteres til å stille seg utenfor sin egen inngangsdør eller på altanen for å klappe for yrkesgruppene som holder landet i gang.

En av dem som har samlet 10.000 klappere, er Trine Buckley fra Oslo, som vil hylle helsearbeidere.

– Jeg opprettet arrangementet lørdag, og etter 24 timer var det flere tusen som hadde meldt seg på, sier Buckley til BA.

Overdøvet høyttalerne

I skrivende stund har 6700 krysset av for at de vil delta på «Tribute til alle i helsevesenet», mens 4800 er interessert. Planen er å klappe klokken 1800 hver kveld for helsearbeidere i hele landet som nå holder fortet mens korona-smitten herjer.

Søndag kveld stilte Buckley seg på terrassen utenfor leiligheten. Idet klokken ble 1800 ljomet applausen mellom veggene i borettslaget.

– Jeg hadde tenkt å ta med en høyttaler ut på terrassen, for å få høyest mulig lyd. Men applausen overdøvet faktisk høyttalerne. Det var helt magisk.

– Fortsetter til det er lys i tunnelen

Idéen oppsto etter at lignende hyllester spredte seg i Italia og Spania. Nå er den også kommet Norge, og Buckley håper at flest mulig over hele landet slutter seg til hver kveld.

– Dette skal fortsette helt til folk blir friskere og vi ser lys i tunnelen. Jeg håper bergenserne også blir med, for de vet å lage mye rabalder, sier hun og ler.

Også arrangementet «Heile Noreg klappar!» har samlet stor interesse for en hyllest som skal foregå på tirsdag klokken 1800.

– Forhåpentlig vil alle disse arrangementene kanalisere positive tanker og støtte til dem som må ut og på jobb, mens vi andre sitter inne og ikke kan gjøre noe. Jeg har fått tilbakemeldinger fra helsearbeidere som sier at dette er oppmuntrende, sier Buckley.