Bergen

– Bergen er vakker, ren og pen, men maten er altfor dyr. Spesielt brød, det er dobbelt så dyrt som hjemme!

Vi synes også det er trist at hunder ikke får være med på restaurant. Veldig trist!

Men det er fint at vi får parkere bobiler på vanlige parkeringsplasser til vanlig takst! Det får man ikke i Milano!

Hilsen to glade familier fra Milano

Dyr bolle

– Jeg var på Baker Brun på Åsane storsenter forrige lørdag og skulle kose meg med en bolle. Fikk sjokk da jeg skulle betale den. 51 kr for en bolle. Jeg synes Baker Brun har steget for mye de siste 2- 3 årene. Hvordan kan de forsvare dette? Tenk en familie på fire, der alle skal ha bolle og drikke til, det kan blir fort over 400 kroner. Fortsetter Baker Brun slik vil jeg påstå at de vil slite med å få kunder. 51 kroner for en bolle er nesten et ran.

Tommy

Anleggsperioden

– Torget og Bryggen blir lukket for turister i 5 år under bybanearbeidet. Ikke ett cruiseskip vil ankomme for å se Bryggen dekket av presenninger!

Frank

Bosspann

– Det er altfor langt mellom bosspannene i Bergen.

Hilsen turister med hund

Streiken i SAS

– Streiken blant flygerne i SAS viser fremfor noe annet at konstruksjonen med et felles skandinavisk flyselskap er feil i dagens situasjon. Mens en tilsvarende streik her i Norge ville vært løst på en to-tre dager ble denne situasjonen, pga. tre ulike fagforeninger og tre ulike lovsystemer ga en streik som varte i over to uker til kundenes store fortvilelse, og bare ble løst når fagforeningene virkelig fikk kniven på strupen.

Jeg mener den norske stat bør bruke sin potensielle innflytelse i SAS til å få skilt ut den norske delen av selskapet og avhendet denne til eksisterende norske flyselskaper. Her finnes visstnok 4 eller 5.

Arne Gabrielsen

Lokal mat

– Vi har valgt å feriere i Norge på grunn av naturen. Vi skal reise rundt i bobil og gå turer på Vestlandet i en måned.

– I Bergen vil vi gjerne smake lokal mat, men synes det er vanskelig å finne spisesteder hvor de serverer fisk servert på tradisjonelt vis.

Hilsen Bernhard og Adelina fra Belgia

Sykkelparkering

– Ofte må jeg låse sykkelen til tilfeldige skilt eller stillaser, fordi det ikke er sykkelstativ. Sett opp flere sykkelstativ i Sentrum!

Syklist

God service

– Jeg må få takke både Power på Vestkanten og Fjordkraft for god hjelp da mobilen min plutselig gikk i svart. Jeg fikk helt panikk da alt var forsvunnet, men ungdommene både på Power og Fjordkraft forklarte med rolig og tålmodig stemme at dette gikk bra. De var fantastisk snille og gode ungdommer. Jeg vil takke dem av hele mitt hjerte.

Vi har vært kunder hos Power på Vestkanten helt siden de startet. Der er de fabelaktig flinke. Super service og alltid smilende og blide.

Elin Simonsen

Glede

– Jeg blir glad av å spille håndball. Jeg spiller på Åsane og har spilt siden jeg var seks år. Jeg trener fire ganger i uken. Det aller morsomste er å spille kamper, og høydepunktet var da vi vant finalen i Vårspretten!

Hilsen Sofie (14)

Bir og matavfalls-posene

Leser om misnøyen med matavfallsposene til BIR. Jeg tok ganske tidlig etter innføringen av matsortering kontakt med BIR ang. kvaliteten (manglende kvalitet) på avfallsposene, og fikk omtrent det samme svaret da. Jeg opplyste om at for eksempel kaffegrut som hadde rent av seg ett døgn var for fuktig for papirposene. Jeg etterlyste utlevering av plastposer til å bære matavfallet til leveringspunktet. Da fikk jeg til svar at målet til BIR er å redusere mengden mikroplast. Nå ser jeg at rådet fra BIR er å frakte matavfallsposene i plastpose til leveringspunktet for så å legge plasten i eget spann. Det er får så vidt greit, men en plastpose (handlepose) koster kr 3,-. Går vi til leveringsstasjonen 3 ganger i uken blir plastposeutgiftene kr 469,- pr. år. Dersom løsningen på dårlige matavfallsposer er å bruke plastposer ved frakt bør vi få utlevert en rull med plastposer samtidig som vi henter nye matavfallsposer. Selvsagt putter vi posene i plastdunken. Det er jo ikke veldig logisk at BIR skal redusere mengden mikroplast, mens vi som er med på matavfallsordningen kanskje må øke den.

Ser for meg at dersom en ikke får bedre papirposer eller utlevering av plastemballasje for å frakte posene til matavfallsdunken vil det bli en del matavfall også i restavfallsspannene.

Berit Johannessen

Svar: Hei! I biogassanlegg kan alle typer plastposer etterlate rester som mikroplast. Det unngår vi med papirposen og det er viktig at den leveres uten plastpose utenpå. Å bruke handleposer fra butikken til å frakte matavfallsposer i eller som restavfallspose, gir plastposene en dobbel bruk som er positivt. Dette fører heller ikke til mikroplast. For at det skulle ha skjedd måtte posen ha havnet i naturen etter bruk.

Handleposene fra dagligvarebutikkene er ofte laget av resirkulert plast. De gode sterke bæreposene kan gjerne brukes flere ganger før de kastes, både til frakt av matavfallsposer og når du handler. Dette er bra for både miljø og lommeboken. Du kan alternativt bruke et gjenbruksnett får å redusere utgifter og plastforbruket ytterligere. Avslutningsvis kan vi fortelle at vi er godt i gang med hjemmehenting av matavfall i flere områder i Bergen og flere vil få tilbud om dette fremover. Les mer om det nye matavfallstilbudet på bir.no/matavfall.

Med vennlig hilsen

Beathe Pletten

Kommunikasjonsrådgiver, BIR AS

Les flere summetoner her: Kan de ikke bare si unnskyld når de gjør feil?