For etter at Dale-jenten ledet Tertnes opp i en 5-1-ledelse mot Storhamar i den tredje og avgjørende sluttspill-semien, gikk det meste skeis.

Det vil si; Tertnes hang sånn noenlunde med til pause, da lå de «bare» under med to mål. Men så raknet det helt etter hvilen.

– Det ble jo bare kollaps, sa Kjerstin Boge Solås i et TV 2-intervju like etter kampslutt.

21-åringen, som nå forlater Tertnes for proffspill i Ungarn, tørket tappert tårene, men var naturlig nok fryktelig skuffet. For det ble stygt til slutt, Storhamar vant den avgjørende kampen med elleve mål, 33–22.

«Nå er alt litt svart»

På spørsmål om hva som skjedde etter hvilen, sier Solås først at «jeg vet ikke, nå er alt litt svart».

– Men vi får ikke satt opp angrepene slik vi klarte i 1. omgang, og vi treffer ikke like godt på skuddene som før pause, sier hun etter å ha tenkt seg litt om. Trener Tore Johannessen kommer med en mer utfyllende forklaring når BA snakker med ham på telefon fra Hamar.

– Det som ødelegger veldig mye for oss, er at vi er en spiller mindre i syv av de ti første minuttene etter pause – på grunn av utvisninger. Noen av dem er litt billige, jeg synes i hvert fall dommerne kan spare seg den ene. Men det er i bunn og grunn vår feil. Og da får de reise ifra, påpeker han.

Advarsel fra treneren

Og det har Johannessen helt rett i. 15–13 til pause ble nemlig til 25–15 halvveis i 2. omgang. Da var løpet i realiteten kjørt, og sesongen er over for Tertnes.

I løpet av sommeren venter nok en gang jobben med å bygge et nytt lag for Johannessen. Og han advarer om at den oppgaven blir enda mer omfattende enn vanlig.

Tre viktige defensivt

– Vi mister jo alltid noen, men nå mister vi ganske mange, flere av dem sentrale.

– Marie Davidsen, Kjerstin Boge Solås og Vilde Johansen har alle vært vesentlige for at vi har sluppet inn lite mål de siste sesongene. Så det vil nok ta noe tid å bygge opp noe nytt når de nå reiser, forklarer han.

Fakta

Storhamar - Tertnes 33-22 (15-13)

3. semifinale sluttspill håndball kvinner, Hamar. 1012 tilskuere. Dommere: Magnus Nygren, Andreas Borge.

Tertnes: Marie Davidsen, Josefine Lien – Benedicte Nesdal 1, Kjerstin Boge Solås 5, Julie Lygren 2, Mina Mjærum, Katarina Berens 2, Hermine Auberg, Madeleine Hilby 2, Rikke Øyerhamn, Vilde Johansen 1, Karoline Fantoft 4 (3 str.), Kristin Nørstebø 2, Tina Abdula 2, Bodil Sørheim, Thea Stankiewicz 1.

Toppscorer Storhamar: Betina Riegelhuth 9.

Utvisninger: Storhamar 5x2 minutter, Tertnes 4x2.

Storhamar vinner 2-1 i kamper.