– Trist med våpen

Bare Brann la en demper på statsminister Erna Solbergs humør på nasjonaldagen.

Bare Brann la en demper på statsminister Erna Solbergs humør på nasjonaldagen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Verken bevæpnede politifolk eller den omdiskuterte skipsdåpen plaget statsministeren på nasjonaldagen. Det gjorde derimot Brann.

DEL

Statsminister Erna Solberg lot seg ikke påvirke av pågående kontroverser, men storkoste seg under feiringen av 17. mai i Bergen.

– Det er en kjempeopplevelse. Alle deltar på feiringen med masse ablegøyer. Folk flest er i så godt humør selv om det regner. Bergen er et av de beste stedene jeg har feiret, sa statsministeren til BAs livereporter Trond Roger Nydal midt i folkefesten.

Trist med bevæpning

2015 er første gang politi er bevæpnet på nasjonaldagen. Flere har uttrykt skepsis til dette, og heller ikke statsministeren er begeistret.

–Det er trist at det er slik, men det er på grunn av at det er et tiltak politiet mener er nødvendig i møte med en økt terrortrussel, sier Solberg.

Statsministeren holder fast på at bevæpningen er midlertidig, bare så lenge trusselnivået er forhøyet. Om trusselnivået vil bli redusert kan hun ikke garantere.

– Jeg håper det. Vi må slå tilbake på arnestedene der terroren rekrutterer, sier Solberg.

Forsvarer Drevland

Dåpen av cruiseskipet «Viking Star» har fått mye oppmerksomhet i den siste tiden. Motstanderne hevder dåpen er et salg av folkefesten. Særlig har ordfører Trude Drevlands personlige medvirkning i å reklamere for cruiseskipet vekket oppsikt.

Statsministeren tar Drevland i forsvar og ser ikke noe galt i ordførerens håndtering av saken.

– Det skjer aldri noe i Bergen uten at noen blir sure. Hadde vi alltid hørt på dem som blir sure, hadde denne byen dunstet vekk, sier statsministeren.

– Også denne byen trenger flere arbeidsplasser og flere ben å stå på. Vi må tenke på hvor velferden vår kommer fra, den kommer faktisk fra jobber.

Skuffet over Brann

Det eneste som la en demper på festen for statsministeren er resultatet av 16. mai-kampen mellom Brann og Nest-Sotra. Kampen endte med poengdeling etter totalt fire mål.

– Brann var offensive, men hadde store hull bakover. Det legger en liten demper på stemningen, sier Solberg.