BA har tidligere skrevet at ordfører Trude Drevland (H) fikk ta med seg ektefellen på et gratis tredagers cruise med alt inkludert etter skipsdåpen i Vågen på 17. mai.

Nå utdyper Bergens ordfører hva som foregikk før og etter dåpen av Viking Star.

Les også: undefined

– Jeg synes at det er mye greiere å få ut alt, fordi jeg er et åpent og ærlig menneske som vil ha alt ut i åpenhet, sier Trude Drevland til BA om årsaken til at hun har publisert et langt innlegg om saken på Facebook.

Overrasket over omfanget på oppgaven

I innlegget skriver Trude Drevland at hun kjente lite til alle tradisjoner og forpliktelser som følger ved å være gudmor.

«Det holder nemlig ikke bare å sende flasken mot skipssiden. Det er også tradisjon for å være med på skipets sjøsetting, på selve dåpen – og på jomfruturen», skriver hun.

«At jeg også måtte dra til Italia for å være med på sjøsettingen på skipsverftet, det visste jeg rett og slett ikke da jeg gav mitt ja.

Sjøsettingen skulle finne sted ved verftet i Venezia. Det ble fortalt meg rett ut at det betydde «ulykke» om ikke gudmor var der.»

Da hun fikk rede på dette, tok hun to dagers ferie, forteller hun.

Begrunnelsen hun gir er at «denne delen av gudmoroppgaven ikke skulle «belaste» min jobb som ordfører».

– Handlet i beste tro

Først dagen før avreise ble ordføreren klar over at reisen ikke skulle gå med et ordinært flytilbud, opplyser hun.

«Saken er nemlig at rederen hadde sendt et fly til Norge for å hente noen familiemedlemmer og ville hente meg ettersom flyet allikevel var i Norge. Etter at familien var plukket opp, gjorde flyet en kjapp stopp i Bergen. På samme måte ble jeg satt av i Bergen da flyet returnerte til Norge neste dag – også da med reders familie om bord i flyet. Selv hadde jeg med meg min sønn på den hektiske reisen.»

Hun er lei seg for at skipsdåpen, som hun tenkte bare skulle være en svært positiv sak for Bergen, ble gjenstand for mye bråk i ettertid.

«Kjære venner, jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har handlet i den beste tro.»

Drevland forsikrer at hun aldri har forsøkt å karre til seg personlige fordeler.

«Jeg har aldri ønsket å handle i strid med gjeldende lover og regler. Jeg har bare prøvd å gjøre det beste for byen min», skriver Drevland.

Les også: undefined

Pengegave på 500.000 kroner

Trude Drevland løfter frem flere positive sider ved cruiseskipet Viking Star og hennes rolle som gudmor.

Hun fremhever at skipet er registrert i Norsk Internasjonalt Skipsregister med Bergen som snuhavn.

«Det betyr mange hotellovernattinger i byen, mange gjester som legger igjen penger, store leveranser til skipet hver gang det legger til kai, og mange flotte bilder av Bryggen på Facebook og Instagram.»

Hun viser også til at Trappen Motiveringssenter fikk en halv million kroner i gave.

Ifølge Drevland, skyldes denne pengegaven at hun insisterte på at eventuelle penger for innsatsen skulle bidra til enda mer positivt for Bergen.