En mann i 40-årene skal ha tatt seg inn på en restaurant i Galleriet sent mandag kveld. Der oppførte han seg truende mot dem som var i lokalet.

– Han oppførte aggressivt og skal ha truet med at han hadde et skytevåpen i ermet på jakken. Han gjorde også bevegelser som kunne understøtte dette, ifølge de som var der.

Det sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Tore André Brakstad til BA.

Skadeverk

Mannen skal ha tatt seg videre inn på senteret. Der fant han frem en kniv som han viste foran seg.

– Han gått rundt på senteret og opp i etasjene. Han skal fortsatt ha oppført seg truende, og blant annet gjort en del skadeverk, forteller Brakstad.

Innsatsleder Casper Kaland forteller til BA at mannen skal ha gjort skadeverk i femte etasje i Galleriet.

– De ansatte oppfattet ham såpass truende at de ringte politiet, sier Kaland.

Bevæpnet seg

Det ble gitt bevæpningsordre og politiet kom raskt til stedet. Mannen var ikke samarbeidsvillig da politiet møtte ham inne på senteret.

– Vi måtte bruke pepperspray for å få kontroll på ham. Nå har vi kontroll på mannen, sier Brakstad.

Ingen skal ha kommet fysisk til skade. Mannen blir brakt inn i politiets arrest etter en sjekk hos legevakt. 40-åringen er en kjenning av politiet, ifølge operasjonslederen.

– Vi vet ikke om han har truet enkeltpersoner eller hvor mange som var i restauranten da han kom inn. Men han oppførte seg truende og aggressivt, ifølge vitner. Vi har leitet rundt etter et skytevåpen siden han truet med at han hadde det, men har ikke funnet noe.