Tryggve Fett døde etter lengre tids sykdom. Han var omgitt av familien da han gikk bort natt til torsdag, får BA opplyst.

Fett var en markant personlighet og en fremtredende formidler av Bergens historie.

– Tryggve har satt tydelige spor etter seg både i Gamle Bergen, i Bymuseet, og som lokalhistoriker og ikke minst som menneske. Vi er svært takknemlige for hans innsats og han vil bli dypt savnet, sier Marianne L. Nielsen, direktør ved Bymuseet i Bergen.

Tryggve Fett var utdannet arkitekt og ble ansatt som leder på Gamle Bergen Museum i 1980. Han var ansatt som seniorrådgiver i Bymuseet inntil han gikk av med pensjon i 2013.

Fett var mangeårig borgermester i Gamle Bergen, leder av venneforeningen, redaktør av Gamle Bergens årbok.

I høst gjorde Tryggve Fett en siste kraftanstrengelse for å gjøre ferdig museets årbok for 2020, og leste inn sitt foredrag «950 år på 95 minutter».

– Gjennom sin yrkesinnsats har han gitt et betydelig bidrag til bevaring og formidling av Bergens bygnings- og kulturhistorie, og vært frivillig i en lang rekke av byens kulturhistoriske organisasjoner. Tryggve har markert seg som en betydelig byhistorisk ressurs både gjennom sin omfattende kunnskapsbase, sin store arbeidskapasitet og sin særegne evne som formidler, sier Nielsen.