Gå til sidens hovedinnhold

Turgjengen knuste innsamlingsmålet

Selv med et «hårete mål» gikk Topptur Mot Kreft over alle forventninger.

Søndag ble Topptur Mot Kreft, der arrangørene og andre som vil bli med går opp og ned Ulriken så mange ganger som mulig på 12 timer for å samle inn penger til Barnekreftforeningen, arrangert for andre gang.

I forkant av turen uttalte Mats Olsen at han og medarrangørene Eivind Holm og Henrik Kvamme hadde et «hårete mål» om å samle inn 50.000 kroner. Tirsdag er det kommet over 82.000 kroner.

– Det føles helt uvirkelig. Vi hadde jo et mål om å slå beløpet fra i fjor, men at vi nesten skulle doble det, hadde vi aldri trodd, sier Olsen.

Han har også en klar melding til alle som har vært med på å støtte aksjonen.

– Jeg har selvfølgelig lyst til å takke. Både de som donerte, de som ble med på turen, og de som fulgte og støttet oss gjennom direktesendingen i løpet av dagen.

– Mange kjente og kjære

Akkurat hvor mange som var med på å gå opp og ned Ulriken er ikke Olsen sikker på.

– Vi hadde ikke noen telling på det, men vi så i alle fall at det var mange kjente og kjære som ble med på turen. Siden det var flott vær var det også mange som uansett var på tur som var interesserte i hva vi holdt på med. Alle var veldig på å støtte oss.

– Blir det ny tur til neste år?

– Vi har snakket litt om det, og fikk også spørsmål søndag om det var fristende å gjenta det.

– Med tanke på beina er det lite fristende akkurat der og da, men med tanke på hvor mye vi får inn til Barnekreftforeningen er det jo absolutt fristende å gjøre dette til en årlig tradisjon. I alle fall om vi fortsetter å øke fra år til år.

– Veldig varmt

At beina var slitne på slutten av dagen er kanskje ikke så rart. 13 turer til Ulrikens topp, 12 av dem fra bunnen av Oppstemten, blir til sammen i overkant av 3900 høydemeter. Eller høyere enn alle fjell i Europa utenom topper i Kaukasus og Alpene, om du vil.

Dette var heller ikke det eneste Olsen og resten av gjengen fikk kjenne på kroppen. Etter at det regnet under turen i fjor, ble søndag den varmeste dagen i året. Til slutt ble dette også en utfordring for turgåerne.

– Det ble veldig varmt til slutt, og vi kjente det i hele kroppen at vi var utmattet av varmen og solen.

Den fysiske påkjenningen har imidlertid ikke stoppet Olsen fra å legge ut på en ny tur. Når BA snakker med ham tirsdag er han på vei mot Briksdalsbreen i Oldedalen.

– Beina er fortsatt rimelig såre, jeg kjente det på vei opp mot breen her. Men det begynner å komme seg sier han, og legger til at en dag med avslapning venter.

Det må vel sies å være velfortjent.

Kommentarer til denne saken