Enorm interesse for ny turistattraksjon i Bergen

Slik kan det bli seende ut ved Skomakerdiket på Fløyfjellet om få år.

Slik kan det bli seende ut ved Skomakerdiket på Fløyfjellet om få år. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vi har Bryggen og vi har Fisketorget. Nå kan Bergen få enda en internasjonal turistattraksjon.

DEL

Nå får vi en såkalt Hot spot midt på Fløyfjellet. I juni inviterte Fløibanen til nasjonal arkitektkonkurranse for å lage en Hot spot på Fløyen. Prosjektene de fikk inn var rekordmange. Torsdag ble vinneren presentert på Fløyen.

Moderne attraksjon

– Bergen har mange stolte og ærverdige attraksjoner, men vi mener Bergen trenger noe moderne som bryter med våre tradisjonelle turistmål. Vi i Bergen har vår egen Central Park på Fløyfjellet, og vi ønsker å skape noe helt nytt, sier Anita Nybø, administrerende direktør hos Fløibanen.

Designprosjektet er initiert av Fløibanen, som har ansvaret for en av landets desidert største turistmagneter med over 1,6 millioner besøkende årlig. Hot spoten skal fungere som en helårs møteplass og varmestue. Fløibanen har planer om å plassere denne møteplassen like ved Skomakerdiket. Ett av kravene i arkitektkonkurransen var å gjøre minimale inngrep på den omringende naturen.

– Målet vårt var å få de beste i arkitektbransjen til å delta i konkurransen, og vi er inspirert av arbeidet til Nasjonale turistveger, sier Nybø som varsler om rekordmange innsendte bidrag.

Saken fortsetter under bildet.

Administrerende direktør ved Fløibanen AS, Anita Nybø presenterer en ny attraksjon på Fløyfjellet torsdag.

Administrerende direktør ved Fløibanen AS, Anita Nybø presenterer en ny attraksjon på Fløyfjellet torsdag. Foto:

71 prosjekt ble sendt inn til Fløibanen før fristen gikk ut. En jury har allerede plukket ut en vinner, samt en andre- og tredjeplass. Vinneren ble arkitektene hos SAAHA fra Oslo.

Skal kunne ta det bort

Helen Ødven er daglig leder for Bergen og Hordaland turlag. Hun satt i juryen som plukket ut prosjektet fra SAAHA.

– Dette var helt fantastisk. Det blir et flott tilbud til alle som liker å gå ute i naturen. Det blir varmestue og et fint turmål, sier Ødven til BA.

Hun påpeker at ett av kravene til prosjektet var at bygget skal gjøre minst mulig inngrep i naturen, og at det skal være mulig å ta bort bygget.

– Dette bygger på den norske folkesjelen, som et samlende bygg, sier daglig leder for turlaget.

Hun tror ikke noen vil reagere negativt på at en bygger inn i naturen på Fløyfjellet.

– Det tror jeg ikke noen vil reagere på, sier Ødven.

Artikkeltags