Gå til sidens hovedinnhold

Turistattraksjoner: – Fortsatt avhengig av at bergenserne bruker egen by

Åpning av Europa betyr ikke nødvendigvis at turistattraksjoner i Bergen kan juble.

Etter at regjeringen la frem de nye reiserådene fredag, er både Akvariet i Bergen og Fløibanen spent på hva som vil skje fremover.

– Vi er veldig positive til de nye reiserådene som kom fredag. Jeg tror ikke det vil gi en umiddelbar effekt hos oss, men jeg håper at august og september kan bli bra, sier administrerende direktør hos Fløibanen, Anita Nybø.

Nybø forteller at hun var spent på hvordan det skulle gå like før fellesferien skulle starte, men at hun er blitt positivt overrasket over gode besøkstall både i juni og juli.

– I juni og juli har vi hatt 20 prosent av den trafikken vi hadde på samme tidspunkt i fjor, men bare den siste uken har vi hatt 50 prosent av besøkstallet sammenlignet med samme uke i fjor, sier Nybø.

Årsaken påpeker hun er nordmenn som har lagt turen dit i ferien.

Les også

Kan ønske europeiske turister velkommen: – Det er gledelig

– Kan likevel bli en utfordring

Selv om Nybø er glad for at de nye reiserådene gjør det mulig for Fløibanen å motta europeiske turister, er hun spent på hvordan det vil gå når europeere igjen kan besøke Bergen.

– Det kan likevel bli en utfordring nå som vi kan ønske turister fra Europa velkommen, der vi kanskje må høyne beredskapen i enda større grad. Og så må vi bare fortsette å være flinke til å holde avstand og følge smittevernstiltakene for å gjøre det trygt for både nordmenn og de som kommer tilreisende, sier Nybø.

Langt over forventningene

På Akvariet i Bergen var de også bekymret for hvordan sommeren ville bli, men til tross for vanskelige omstendigheter, har norske turister funnet veien dit.

– Det at vi sendte direkte med til sammen over 500.000 besøkende i perioden vi måtte holde stengt, har mange oppgitt som grunn for at de la turen til Bergen og Akvariet i sommer. Det har gått langt over forventningene i juli, sier direktør ved Akvariet i Bergen, Aslak Sverdrup.

De har hatt flere besøkende nå enn i samme periode i fjor, til tross for at de bare benytter seg av halv kapasitet. Det har skapt lange køer utenfor Akvariet enkelte dager.

– Vi var bekymret i starten da vi måtte stenge, og deretter opplevde at besøkstallene var lave før det begynte å ta seg opp, erkjenner han.Sverdrup uttrykker derfor lite bekymring for juli, og er spent på om de europeiske turistene vil ta turen til Bergen nå som reiserådene er endret.

– Nå har det vært mange norske turister som kommer til Bergen for å besøke Akvariet, men når ferien er over i august, er det veldig positivt at mange europeiske land har sen sommerferie og kan legge turen hit, sier han.

Kiara ferierer i Kroatia: – Tomt på strendene

– Fortsatt avhengig av at bergenserne bruker egen by

Administrerende direktør hos Fløibanen, Anita Nybø, skulle derimot gjerne visst hvordan høsten blir, men det må tiden vise.

– Det som blir veldig spennende er å se hva som skjer når også turistene som kommer tilreisende er ferdig med ferien. Vanligvis pleier vi da å være avhengig av tilreisende som kommer hit på konferanser, de som skal på konserter eller idrettsarrangement og lignende, sier Nybø.

– Vi er fortsatt avhengige av at nordmenn fortsetter å bruke sitt eget land, og at bergenserne fortsetter å bruke egen by, sier Nybø.

Kommentarer til denne saken