Davy Wathne skal stemme for første gang

Davy Wathne er aktuell med en valgserie på God Morgen Norge.

Davy Wathne er aktuell med en valgserie på God Morgen Norge. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Davy Wathne er førstegangsvelger. Nå skal ni partiledere prøve å overbevise ham.

DEL

Det hele startet som en spøk. Da TV 2s valgredaksjon ble presentert, meldte Davy seg med en gang.

– På sleivete vis stilte jeg spørsmål om hvorfor i alle dager de ikke ville ha med en 67 år gammel førstegangsvelger, sier Davy til BA.

God Morgen Norge-redaksjonen syntes idéen var mer enn bare morsom, og dermed begynte snøballen å rulle.

Han har intervjuet åtte av ni partiledere (han intervjuer Siv Jensen tirsdag, red.anm.). Disse møtene vil bli vist mellom klokken 07.05 og 07.25 fra tirsdag 29. august og frem til fredag 8. september på God Morgen Norge.

– Er du blitt politisk journalist nå, Davy?

– Nei, ikke i det hele tatt. Jeg intervjuer dem ikke som politisk journalist. Jeg opptrer som en nysgjerrig privatperson og førstegangsvelger. At alle partilederne tok seg tid til meg i en travel valgkamp er rørende, sier TV 2-profilen.

– Du har aldri stemt ved et norsk stortingsvalg før, hvordan kan det ha seg?

– Jeg har vært amerikansk statsborger hele livet, men jeg har alltid følt meg som norsk. Jeg har ikke stemt ved amerikanske valg. I begynnelsen var det fordi at det var påkrevd at jeg hadde bodd i landet i en viss periode. Etter hvert lempet de på disse kravene, men jeg har ikke stemt ved et amerikansk valg.

Sendeskjema for Davys nye program

29. august: Sp, Trygve Slagsvold Vedum

30. august: KrF, Knut Arild Hareide Torsdag

31. august: Høyre, Erna Solberg

1. september: Ap, Jonas Gahr Støre

4. september: Rødt, Bjarnar Moxnes

5. september: SV, Audun Lysbakken

6. september: Venstre, Trine Skei Grande

7. september: Frp, Siv Jensen

8. september: MDG, nasjonal talsperson Une Bastholm

– En skrulling!

Etter å ha levd et helt liv som amerikansk statsborger, var det en meget omstridt person som fikk Davy Wathne til å ta affære.

– Donald Trump! Da han ble valgt som republikanernes presidentkandidat, søkte jeg om norsk statsborgerskap. Det finnes skrullinger i alle land, også Norge. Her og andre steder enn i USA blir de imidlertid avslørt og avkledd før de havner i slike posisjoner, fnyser Davy.

– Har du bestemt deg for hva du skal stemme?

– Nei, jeg har ikke det. Det er ikke lett. Du må kjenne etter hva som er viktig for deg. Er det skole, formuesskatt, en raus flyktningpolitikk? Ingen av partiene treffer 100 prosent. Ta Bjørnar Moxnes (Rødt) for eksempel. Han sa til meg at hvis du vil ha mest mulig lønn, er ikke dette partiet for meg. Jeg synes at politikerne var ærlige med meg. Det er ikke bruktbilselgere for å si det sånn.

Du er nok mer vant til å se Davy Wathne i denne konteksten: Her før en landskamp sammen med kollega i TV2, Jesper Mathisen.

Du er nok mer vant til å se Davy Wathne i denne konteksten: Her før en landskamp sammen med kollega i TV2, Jesper Mathisen. Foto:

Mistet nattesøvnen

Den erfarne sportsreporteren sier at han har prøvd å presse politikerne med å konkretisere politikken sin.

– Det er jo umulig å være uenig med det meste som står i partiprogrammene. Der er det mange selvfølgeligheter. Jeg har prøvd å presse dem på hvilke saker de står for, som de ikke vil fire på, sier Wathne.

Likevel har den ellers så selvsikre bergenseren følt at han har vært på tynn is.

– Jeg trodde de skulle rynke på nesen når «han der fotballklovnen» henvendte seg, men alle stilte opp! Jeg var veldig nervøs og slet med nattesøvnen før de første møtene. Dette er jo proffer og politiske ledere og jeg en nysgjerrig amatør. Så det var nok spill mot ett mål. Uten offside, humrer Wathne.

Artikkeltags