– Egentlig er vi ganske stolte, sier toppsjefen i TV 2, Olav T. Sandnes.

– Dette blir startskuddet for det nye TV Bra, sier Camilla Kvalheim, som Sandnes' kollega i TV Bra.

Kanalen for og av mennesker med utviklingshemming ble startet som en del av Nordnes Verksteder i 2014.

– Vi gleder oss

Fra i år er den en frittstående kanal, som på litt sikt skal bli landsdekkende.

Samarbeidet med TV 2 består i at TV Bra får gratis studiokapasitet, samt bruke en tekniker fra den helproffe kanalen.

– Gjennom dette samarbeidet ønsker vi å bidra til å sikre at TV Bra har mulighet til å produsere sine sendinger fra et profesjonelt studio og at medarbeiderne i TV Bra dermed slipper til i den offentlige debatten med sine sendinger, i tråd med formålet deres. Det skulle bare mangle at vi ikke bidro, når vi har en slik mulighet. Nå gleder vi oss til å følge dem, sier Olav T. Sandnes i en pressemelding om det nye samarbeidet.

Nasjonal kanal

– Dette betyr svært mye for oss. Kompetansen TV 2 bidrar med vil gi et viktig og riktig signal rundt TV BRAs profesjonalitet, noe som er uvurderlig når man skal bygge opp en nasjonal tv-kanal, sier TV-Bra-redaktør Camilla Kvalheim.

Etter knallhard innsats har TV Bra også fått bevilget penger over statsbudsjettet i år.

Landsdekkende

– Beløpet som er gitt er ikke tilstrekkelig til å nå målet vårt om å være ordentlig landsdekkende. Men vi har begynt å planlegge, og har blant annet ansatt en egen politisk reporter i Oslo. Han skal rapportere fra Stortinget, sier Camilla Kvalheim.

Fra hovedkontoret i Medielandsbyen skal det også drives kurs og de nye reporterne fra flere steder i landet skal læres opp.

– Nå ser vi lyst på fremtiden sier TV Bra-redaktør Kvalheim, som på en pressekonferanse senere denne uken også legger frem årets første program.