Tirsdag neste uke skal han ikke på jobb i kanalen.

– Jeg har skjøvet dette litt foran meg, og det er kanskje dumt. Når jeg har fått summet meg noen dager etter ski-VM, tror jeg nok det kommer til å bli ganske sårt for meg. Dette har vært en så stor del av livet mitt så lenge. Det kommer jeg nok til å kjenne på en stund, sier Lersveen til NTB.

Han klager ikke på at TV 2-lederne nå setter strek for ham.

– Det blir ikke noe piping fra meg om det.

Han har vært i TV 2 i 28 år. Karrieren startet i NRK radio, blant annet med nyhetsbulletiner.

– Det er nok en god skole både språklig og i det å fatte seg i korthet, og det er der jeg kanskje har lært mest, sier Lersveen til NTB.

Fikk nei

Han søkte så på en sportsreporterjobb i TV-avdelingen i NRK, men nådde ikke opp.

Så kom TV 2 på banen i 1995. Der har Lersveen vært med på mye av det aller beste i norsk idrett: Tiden med Egil «Drillo» Olsen, den norske eksporten av fotballspillere til Premier League på 1990-tallet, langrennsoppturen med Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang og Thomas Alsgaard, så kom Petter Northug, Marit Bjørgen og Therese Johaug inn i bildet.

– Tiden i TV 2 må jeg si har vært et eventyr. Det var en cowboybedrift i starten med armer og bein på alle kanter. Nå er det en strømlinjeformet bedrift, sier Lersveen.

– Hva tror du utøverne synes om deg?

– Det er nok ganske forskjellig. Jeg tror de opplever meg, og det er jeg jo, ganske direkte. Jeg gidder ikke å formulere meg i omveier, sier Lersveen til NTB.

– Jeg mener selv at jeg er en ressurs

Tiden som reisende sportsreporter med cirka 130 reisedøgn i året er snart over for 70-åringen som opprinnelig er fra Rena.

Han kjører lange arbeidsdager også i Planica.

– Jeg skal ikke ha på meg at jeg har tatt de to siste ukene i TV 2 som noe hvileskjær, sier han.

Hva som skjer videre med Lersveen og arbeidslivet, er uklart.

– Jeg er åpen for å jobbe med hva som helst. Jeg mener selv at jeg er en ressurs og foreløpig noenlunde oppegående i hodet. Jeg får gå inn og se om det er noe på Nav. Jeg føler meg langt unna 70 år i hodet.