Uefa straffer Manchester City for økonomisk juks, utestengt fra europacupene i to år

Manchester City-manager Pep Guardiola har god grunn til å være betenkt. Klubben er utestengt fra europacupene i to sesonger for brudd på reglene om økonomisk fair play. Foto: Dave Thompson, AP / NTB scanpix

Manchester City-manager Pep Guardiola har god grunn til å være betenkt. Klubben er utestengt fra europacupene i to sesonger for brudd på reglene om økonomisk fair play. Foto: Dave Thompson, AP / NTB scanpix Foto:

Manchester City straffes av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for brudd på reglene om økonomisk fair play med utestengelse fra europacupene i to år.

DEL

Det melder Uefa i en pressemelding fredag.

Etter en gransking av klubbens finanser har det dømmende kammer i Uefas kontrollkomité for oppfølging av økonomisk fair play konkludert med at Manchester City i perioden 2012 til 2016 dramatisk overrapporterte klubbens sponsorinntekter. Klubben skal også ha vist manglende samarbeidsvilje under etterforskningen.

Manchester City får ikke delta i mesterligaen eller andre europeiske turneringer klubben måtte kvalifisere seg til i sesongene 2020-21 eller 2021-22. I tillegg må klubben betale en bot på 30 millioner euro (om lag 300 millioner kroner).

Straffen kan ankes inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS), og Uefa opplyser at man på det nåværende tidspunkt ikke vil gi ytterligere kommentarer til straffen.

(©NTB)

Artikkeltags