2022 er ikke Casper Stornes sitt år. Etter å ha vært syk og deretter brukket et ribbein tidligere i vår, var det endelig duket for årets første konkurranse for triatleten fra Askøy i helgen.

I VM-serien, i Italia. Det varte ikke lenge.

– Jeg styrtet inn i en murvegg og ble liggende i grøften, forteller 25-åringen.

Han ligger pal på sykesengen på Sardinia i Italia, med smerter her og der – men er ved godt mot. For han vet det kunne vært verre.

I murvegg

I stor fart, 50-60 kilometer i timer, gikk det fullstendig galt i sykkeldelen av løpet. Stornes var en del av en liten gruppe som jaktet teten da en i front krasjet. Konkurrenten foran Stornes bremset hardt opp rett for ham, og Stornes styrtet rett inn i en murvegg ved siden av veien.

– Det var flaks at det gikk såpass greit, med tanke på farten vi hadde. Det har jeg skjønt, forteller han.

Stornes brakk armen tvert av. Den må opereres. Det er konstatert skade på en av lungene, men omfanget er han ikke kjent med ennå. I tillegg er store deler av kroppen kraftig forslått og skrapt opp.

– Alt er skrapt, fra skulderen, ned siden på kroppen og beina. Jeg så ikke foten min, det var så mye blod, forklarer Stornes, som nå må ligge på ryggen for å unngå smerter.

– Slag i trynet

Han tror han også har brukket et ribbein (igjen), men det blir en parentes i denne sammenhengen. Nå venter Askøy-karen på beskjeder fra sykehuset og Olympiatoppen legeteam, som allerede er koblet inn for å se på lungeskaden og om han kan fraktes hjem.

– Det var en grei trøkk... Men jeg blir fulgt opp av et godt apparat som skal få meg operert, sier ulykkesfuglen.

Han aner ikke når han kan være tilbake i konkurranse.

– Det har vært stang ut denne sesongen, men denne gangen kunne jeg ikke gjøre noe med det. Det skjedde så fort. Jeg er glad for at jeg er ved mine fulle fem, sier han til BA.

– Det er selvsagt kjipt, for jeg har vært i god form hele vinteren og hatt et stabilt høyt nivå. Det er slag i trynet, men det kommer nye muligheter

Briten Jonathan Brownlee vant VM-løpet. Vetle Bergsvik Thorn fra Bergen havnet på 22.-plass.