– Er det lange arbeidsdager for tiden?

– Nja, jeg oppfatter ikke alt jeg driver med som arbeid. Men det skjer noe hele tiden, nesten både natt og dag. Det er mest lystbetont. Det er kjekt å holde på med noe som folk er positive til.

– Ja, nå er du i gang med både pepperkakebyen og julemarkedet, og lørdag er det bylørdag?

– Og lysprosjektet fra Festplassen opp til Den Nationale Scene. Det er veldig hyggelig å utvikle julebyen Bergen!

– I fjor snakket du om at det skulle komme noen kunstneriske lysinstallasjoner?

– Ja, vi ønsker å lage en internasjonal lysfestival i sentrum på denne tiden. Vi kommer til å gå videre og invitere kunstnere til å utvikle lysinstallasjoner i byen vår neste år.

– I regnbyen, hvordan er det på julemarkedet i regn og blåst?

– Det er ikke noe å nevne, så marginalt som det er. Det er stort sett fint vær i Bergen – om vinteren også ... hehe. De som er uenige kan bevege seg innendørs, enten det er på Julemarkedet eller andre steder.

– Hva er du mest fornøyd med?

– At det er så mange fornøyde mennesker. Vi får tilbakemeldinger hele tiden om at alt er storartet og at de koser seg.

– Ditt heteste tips?

– Heteste? Det må være vår selvutviklede gløgg, selvsagt med hemmelig oppskrift. Den er god. Ellers er det et svært mangfold av tilbud av både kortreist og langreist mat. Prøv for eksempel ostene fra Frankrike, Nederland, Italia og Norge! Fantastisk!

– Vi må snakke om Pepperkakebyen også. Nå blir den utfordret fra flere hold?

– Ja, noen lager seg tradisjoner, andre gir seg etter et par år. Det er bare hyggelig at folk kopierer oss, og for oss er det ikke noe mål å bli stadig større. Det viktigste er å skape kvalitet, som igjen gir en opplevelse som gjør at folk oppsøker oss.

– Det var du som fant på hele greien da du var sjef på Galleriet i 1991?

– Ja, jeg tror det var meg. Det var jo jobben min å finne på ting. Jeg bladde i avisen fra den gang, og der sa vi at vi skulle bli størst i verden, og det ble vi.

– Og så er det Bylørdag i morgen?

– Ja. Det blir ekstra markedsstemning. En ting er Bondens marked, men det er også flere julemarkeder og mye hyggelig på gang.

– Så du mener folk skal kjenne sin besøkelsestid?

– Ja, det blir OK vær også, ser det ut til. På søndag kommer forresten Sølvguttene innom Pepperkakebyen, og neste torsdag skal NRK1s «Norge Nå» sendes direkte fra Pepperkakebyen i 25 minutter. Så det er ikke bare i helgen vi regner med storbesøk i sentrum.

– Ja, for ellers er det vel kjøpesentrene folk strømmer til. Er det ikke like greit å innse det snart?

– På ingen måte! Det er å svartmale! Sentrum har mange funksjoner du aldri finner i et kjøpesenter og er viktig for hele regionen. Det er mange fordeler med å ha flere boende og jobbende i sentrum. Vi som bor her slipper Bybane, køer og bompenger. Jo flere vi er, jo mer interessant og mangfoldig blir byen. Tilbudet blir større enn forflatningen du finner i kjøpesentrene, som jo er veldig ensartede og kjedelige. Og det er viktig. Vi må skape en by der også små selvstendige og spennende aktører overlever. Det gjør vi ikke med å fremelske en bilbasert kjøpesenterkultur.

– I dag bestemmer Havnerådet om de skal flytte deler av containerhavnen på Dokken til Ågotnes. Er du spent?

– Ja, det er veldig store og spennende muligheter på det området. Alle vil dra stor nytte av at vi får tilrettelagt sentrum for flere. Denne prosessen er utrolig viktig og spennende. Det er ikke hver dag det blir frigitt så store arealer i sentrum!

– Hvordan blir din egen jul?

– Det blir litt her og der. En del familiebesøk, og andre besøk. Datteren min bor i Drammen og ble mor til en liten gutt for to måneder siden. De kommer.

– Det blir stort?

– Ja, det blir det fineste av alt!