– Det ble bra med riper i skiene, men vi var enige om at det var verdt hver eneste en, sier Endre Knudsen.

På lørdag tok nemlig han og fire kompiser Ulriksbanen opp, og sto på ski ned.

  • Se bildeserie øverst, og video lenger nede i saken

– Vi møtte jo en del andre med ski på vei opp. De skulle over vidden, men det var altså ikke planen vår den dagen, ler han.

Hjelm og ryggplate

Guttene er ikke de første bergenserne som bruker skiene ned «på fremsiden» av Ulriken, men det går år mellom hver gang det er mulig. Eller tilrådelig.

– Vi fikk med oss at det var mulig å gjøre det i 2010, men den gang kom vi aldri så langt før snøen var borte. Og siden har vi angret. Så når forholdene nå begynte å dra seg til, var vi våkne. Fredag kveld bestemte vi oss, og lørdag sto vi ivrige og ventet på at første bane skulle gå, forteller Knudsen.

– Da vi gikk ut av banen og så ned mot byen, gikk vi et par hundre meter til høyre før vi begynte å kjøre ned. Der var det bratt, og bra med snø. Men vi måtte stoppe av og til, og se an hvor det var mulig å kjøre. Og vi hadde hjelmer, jeg kjørte også med ryggplate og vi hadde med oss skredsøkeutstyr. En skal være forsiktig, for det er jo steiner her og der, påpeker han.

 

– Etter et stykke kom vi til skjerpatrappene, og kjørte videre ned til Montana. Så tok vi banen opp og gjorde det igjen!

Se video under

Ingen tur denne uken...

– Vi var jo så giret for denne turen at hele gjengen hadde tatt med seg sine nyeste ski. Kanskje ikke det lureste, for det ble en del riper, gitt! Snøen var veldig luftig, så selv om det var mye av den, slo en lett gjennom. Men alle var enig om at det var verdt hver eneste ripe, sier han.

– Men det blir ikke noen tur denne uken, for å si det på den måten. Jeg er glad vi benyttet sjansen, for det blir jo fort noen år til neste gang, sier Knudsen til BA.