– Galskap? Ja, det kan du sikkert kalle det. Men det er sunn galskap, ler Odin Henrikssen (57), og viser oss rundt i underetasjen.

Som – hold deg fast – er fylt av kjærlighet til den engelske klubben Wolverhampton Wanderers spesielt. Og til fotball generelt.

Her er det utstilt over 200 Wolves-drakter – mange av dem brukt av klubbens stjerner. Det er fotballskoene til spillere, bilder, historiske kampprogrammer, avisutklipp. Og mye, mye mer.

Saken fortsetter under bildet.

Depper ved tap

Odin Henrikssen er heller ikke alene om denne lidenskapen.

Hjemme hos Per Magnar Meyer (56) og Ingvild Frydenlund Meyer på Askøy er det også satt av god plass til utstilte Wolves-effekter fra et langt liv som supportere.

To andre ulver som er på plass denne kvelden i «Wolves-museet» – Tom Dreyer (59) og Svein Solberg (43) – har begge et langt kjærlighetsforhold til klubben.

– Du viser deg ikke akkurat i den beste utgaven av deg selv når vi har tapt en kamp, humrer Svein Solberg, og kikker bort på Tom Dreyer.

– Nei, det hender at jeg må være alene en stund – for å fordøye skuffelsen, innrømmer 59-åringen.

Og sistemann i gjengen i museumskjelleren – unge Jonas Henrikssen (25) – har tydeligvis blitt påvirket av opphavets engasjement...

Ligacupfinalen i 1974

«Ekte lidenskap har et navn» er slagordet til Sportsklubben Brann. Og gjengen vi møter hjemme hos Odin Henrikssen og konen Cecilie Sælen (46) i Fana sier samstemt at de selvsagt også er Brann-supportere.

Men det er en engelsk klubb som virkelig setter fyr på gjengen.

Saken fortsetter under bildet.

– Jeg hadde en onkel som studerte fysioterapi i Wolverhampton. Dette var på 1960-tallet, litt før de begynte å sende engelske tippekamper på NRK. De første årene ble det bare vist kamper fra arenaene i «The Midlands». Slik var TV-avtalen den gang.

– Så Wolverhampton hjemme på Molineux dukket jevnlig opp, forteller Odin Henrikssen. Da han og Cecilie giftet seg, fikk de en kake inspirert av Wolverhampton.

Henrikssen mener at seieren over Manchester City i ligacupfinalen i 1974 ble avgjørende for hans valg av favorittlag.

Wolves vant 2-1 etter scoringer av Kenny Hibbitt og John Richards.

Festmiddag med 70 gjester

Så da den norske supporterklubben, Viking Wolves feiret sitt 30-årsjubileum i august med festmiddag i hagen til Odin og Cecilie, var finaleheltene Hibbitt og Richards blant æresgjestene.

– Det var fantastisk å ha dem her, sammen med Steve Daley og Colin Brazier, to andre gamle Wolves-helter. Vi spanderte fly og hotellovernatting. Det var 70 til bords som fikk servert gravlaks til forrett, finnbiff til middag og «tilslørte plommer» til dessert, forteller vertskapet Odin Henrikssen og Cecilie Sælen.

Saken fortsetter under bildet.

– Det ble en fantastisk feiring. Jeg tror det gikk med 500 liter øl. Det var godt at vi hadde partytelt i hagen vår, for det blåste og regnet noe helt forferdelig, smiler Odin.

– Og dagen etter festen ble de fire gamle Wolves-heltene tatt med på fjordcruise. De takket varmt for alt de hadde opplevd, forteller Cecilie.

Ingen turistperle

Den norske supporterklubben, Viking Wolves har rundt 250 medlemmer. Men det spørs om det er noen som er mer entusiastiske enn gjengen i vest.

– Jeg tør ikke tenke på hvor mye penger jeg har brukt på Wolves i årenes løp, sier Odin Henrikssen.

– Jeg er jo også så ofte jeg kan i England for å få med meg kamper.

Saken fortsetter under bildet.


– Jeg har heller ikke tall på alle gangene vi har vært på Molineux Stadium. Har jo holdt med klubben siden sesongen 1970-71, sier Per Magnar Meyer.

– Er Wolverhampton er koselig by?

– Nei, det er ikke akkurat en turistperle, ler Ingvild Frydenlund Meyer.

– Den er likevel blitt bedre med årene. De første årene jeg dro dit var det stort sett bare grått og trist, fastslår ektemannen.

Tips oss! Er du blant dem som følger din engelske favorittklubb i gode og dårlige tider? Send gjerne en e-post til per.haukaas@ba.no