Mannskapet på tre er i god behold etter at en fiskebåt natt til onsdag gikk på grunn ved Fedje. Båten er nå under slep sørover i Hjeltefjorden.

– Vi tok båten under slep i syvtiden i dag morges. Da hadde vi først forsikret oss om at den ikke tok inn vann etter grunnstøtingen. Det gjorde den ikke, forteller kaptein Torjus Sandsdal ved redningsskøyten «Kristian Gerhard Jebsen II».

Skal undersøkes av dykkere

Sandsdal sier til BA at havaristen fortsatt har motorkraft, og at mannskapet befinner seg ombord i fiskebåten under slepet.

– Situasjonen er egentlig ganske udramatisk. Når vi likevel tar den på slep, er det for å være på den sikre siden. Vi vil få dykkere ned og få den skikkelig undersøkt når vi kommer til kai, sier Sandsdal til BA.

 

– Vi har ikke fått full oversikt over hva som hendte ved grunnstøtingen, så det kan jeg ikke si noe mer om ennå, sier han.

Da redningsskøyten tok båten under slep, lå den med losbåt ved siden og kystvakt like i nærheten, nordøst av Fedje. Nå slepes båten retning Ågotnes, der den skal tas til kai.