Dykkere har funnet savnet helikopterdel etter Turøy-styrten

Holderen til de åtte planetgearene. Indre lagerbane til planetgearet som feilet sitter fortsatt igjen til høyre på bildet.

Holderen til de åtte planetgearene. Indre lagerbane til planetgearet som feilet sitter fortsatt igjen til høyre på bildet. Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

Sjøforsvarets dykkere har funnet en sentral del av helikopteret som har vært savnet.

DEL

Statens havarikommisjon for transport (SHT) melder at Sjøforsvarets dykker- og froskemannsskole har funnet en sentral del som har vært savnet i forbindelse med undersøkelsen av helikopterulykken. Dette skriver de i en pressemelding på sine nettsider onsdag.

Funnet skal ha blitt gjort torsdag 23. februar.

Et Airbus Helicopters EC 225 LP på vei fra Gullfaks B til Bergen lufthavn Flesland 29. april 2016 mistet hovedrotoren og styrtet på en holme øst for Turøy.

Samtlige 13 personer ombord mistet livet i ulykken.

Statens havarikommisjon skriver følgende om delen som har blitt funnet:

«Delen, som holdt planetgearet hvor utmattingssprekken oppsto, ble funnet i sjøen mellom stedet hvor hovedrotoren separerte fra helikopteret og havaristedet. Delen vil bli gjenstand for nærmere undersøkelser».

Havarikommisjonen har til planer om å utgi en ny foreløpig rapport i slutten av april, med mindre det gjøres betydelig nye funn som nødvendiggjør en foreløpig rapport i mellomtiden.

BA oppdaterer saken.

Les også: Dette vet vi om helikopterstyrten

Les også: – Vi sprang for livet, vi trodde at rotoren skulle treffe oss

Artikkeltags