Det skulle egentlig ikke være mulig!

Serieleder Glimt var fra før av storfavoritt på hjemmebane mot tabelljumbo Brann. Et Glimt-lag som med litt hjelp fra Lillestrøm kunne avgjøre gullet en runde før slutt. Og om de så ikke fikk den hjelpen, så ville en seier uansett hjelpe dem langt på vei til det. Dette ville ikke være en kamp Glimt ville stille halvmotiverte til.

Og når da hjemmelaget også ledet med to mål, skulle kampen strengt tatt være kjørt. Defensivt gode nordlendinger kom jo aldri til å rote dette vekk mot offensivt svake Brann som dessuten må mangle selvtillit etter all motgangen. Glimt hadde sløst mange sjanser, på 0–2 kom nok Brann dessverre til å gi opp og det var bare spørsmål om hvor stort tapet vårt kom til å bli.

Tolv minutter før slutt, på stillingen 2–0 til serielederen, må oddsen på Brann-poeng ha vært skyhøy. Heldigvis lå Stabæk og Mjøndalen også an til tap, så det var likevel fremdeles en liten mulighet for å redde seg i siste runde. Det var tross alt det viktigste.

Så reduserte Niklas Jensen Wassberg. Lille «Kniklas» scoret på hodet! «Du vet det er en magisk kveld når selv Wassberg scorer på hodet! I dag kan alt skje!", sa jeg til de jeg sto sammen med. Uten egentlig å ha tro på det jeg selv sa. Glimt hadde jo totalt sett vært klart best. Typisk Brann å ikke score før det egentlig var for sent.

I Bodø hadde imidlertid den største entusiasmen gitt seg på hjemmetribunene. Stemningen som kom av at Lillestrøm ledet både 1–0 og 2–0 i Molde, var adskillig mer behersket etter at MFK hadde snudd kampen. Glimts gullfest så ut til å bli utsatt en uke.

Men så kom nyheten på overtid: Speaker brølte ut at Lillestrøm hadde utlignet. Gullfesten var på vei til å bli en realitet for nordlendingene likevel. Det ble liv på tribunene rundt oss. Typisk at det skulle bli pokalfeiring for motstanderen mens vi selv var helt på kanten av stupet. For gultrøyenes del var det for dem bare å holde inn de siste minuttene. Men Brann fikk en siste mulighet på corner ...

Og den omsatte utrolig nok Bård Finne i mål! 2-2!

Vi dypfryste Brann-supportere rablet fullstendig gale bak målet. Det var knapt til å tro! Tenk at skjøre Brann skulle komme tilbake fra 0–2 mot selveste serielederen på bortebane og utsette nordlendingenes gullfest på kampens strengt tatt siste spark på ballen! Ellers på Aspmyra ble det plutselig helt tyst.

Dette var det største enkeltøyeblikket siden bomben på Lerkendal i november i fjor. Ikke det at det har vært så mange av dem da, men likevel ...

Så nå har vi en OK mulighet til å redde kvaliken. Uansett tap eller uavgjort i Bodø hadde vi vært nødt til å slå Sarpsborg 08 på Stadion i siste runde for å kunne ende på kvalifiseringsplass. Men det ene poenget vi reddet i siste sekund i Bodø gjør at vi ikke lenger er avhengige av at både Stabæk taper mot Odd i Skien og at Mjøndalen taper poeng mot Glimt i Drammen kommune.

Hvis vi hadde tapt i Bodø og Glimt dermed hadde vært seriemestere før siste runde, er det heller ikke sikkert Glimt hadde tatt kampen mot bruntrøyene så nøye. Ikke tre dager etter bortekamp i Ukraina.

Finnes sene scoring gjør derimot at en uavgjort i Stabæks kamp mot Odd i seg selv ikke kan hindre oss i redde kvalik. Nå kan vi klare det selv med en poengdeling i Skien mellom de to. Og det sene poenget i Nordlands hovedstad gjør også at Mjøndalens siste kamp ikke får noen som helst betydning for vår mulighet til en ekstrasjanse på Intility 15. desember.

For saken er grei: Vinner Brann mot S08 – og Stabæk samtidig avgir poeng mot Odd i Skien, så ender vi på kvalik. Alle andre utfall fører til nedrykk.

Skulle Mjøndalen ende foran oss, er det i så fall blant annet fordi vi ikke har slått S08 i siste. Og da er det game over for oss uansett hva som skjer i de andre kampene. Så i år blir det i det minste ikke Mjøndalen alene som står i veien for å redde plassen. Ender de foran oss, ender også Stabæk foran oss. Og da blir vi enkelt og greit sist.

Så er spørsmålet; hva er verst? Odd borte (som er Stabæks oppgave) eller Sarpsborg hjemme (som er vår oppgave)? Tabellmessig er Sarpsborg (39 p) ni poeng bedre enn Odd (30 p). Formmessig er S08 (13 p) best i serien siste seks kamper. Odd (2 p) er dårligst i serien over de samme rundene. Ingen av disse to lagene har noe å spille for. Men vi har hjemmekamp og Stabæk har bortekamp.

Brann er bedre hjemme (1 pr. pr. kamp) enn Stabæk er borte (0,71 p pr. kamp). Odd er like dårlige hjemme som S08 er borte (begge har 1,14 p pr. kamp). Uten at det trenger å bety noe som helst på søndag selvsagt.

Men vi altså vinne selv. Vi som ikke har vunnet noen av de ni siste seriekampene ... Det é på tide no, som det heter i sangen.

At det var et ran i Bodø? Ja så visst! Glimt kunne ledet med mange mål før pause. Men det er forskjell på å hente inn 0–1 med et tilfeldig mål og det å hente inn 0–2. For da er det en viss prestasjon over det også – ikke kun flaks. Og i andre omgang hadde faktisk Brann flere angrep med avslutninger i feltet enn det Glimt hadde (8-6), selv om vel sistnevnte likevel hadde de største også etter pause.

For Brann var veldig mye mer med i kampen etter pause enn i førsteomgangen der vi rett og slett ble overkjørt.

Medaljens bakside av poengbragden i Bodø er selvsagt at et eventuelt nedrykk blir verre å takle nå. Hadde vi rykket ned i Bodø, hadde det vært litt sånn «ja ja, dette har vi jo skjønt lenge ...". I Bodø var vi mentalt forberedt på stortap og at det mest sannsynlig ville bli nedrykk enten denne helgen eller neste.

Nå har vi fått det der litt skumle håpet som gjør at den eventuelle nedturen blir større. Slik den ble da vi litt overraskende reddet i land kvalikplass i 2014 etter to seire på slutten og vi trodde vi skulle klare Mjøndalen over to kamper ... I teorien kan jo alt nå ryke i siste sekund på søndag. Eller på straffesparkkonkurranse i kvalikfinalen. Slike ting blir verre å takle enn å rykke ned med god margin en runde før slutt i en kamp der vi uansett regnet med stjernesmell. Jo nærmere det er å ende bra, jo bitrere blir det hvis det ender dårlig. Og da vil den hysteriske gleden på Finnes 2-2-scoring være forgjeves. Så nå kommer angsten sigende ...

Men for all del; et siste håp er bedre enn å ikke ha håp i det hele tatt. For nå kan det tross alt ennå ende godt. At alt håp var ute, hadde vært verre.

For øvrig: Dette var fjerde gang i år at vi reddet uavgjort på overtid:

– 1–1 hjemme mot Mjøndalen etter 95:20. Men her fikk også MIF sitt mål etter 91:24.

– 1–1 hjemme mot Stabæk etter 90:35.

– 2–2 borte mot Sandefjord etter 92:30.

– 2–2 borte mot Glimt etter 92:32.

Det var dessuten niende gang i år at vi klarte å ta poeng i (faktisk også vunnet en av dem) etter å ha ligget under. Forrige gang vi tok poeng etter å ha ligget under med to mål var da vi hentet inn 1–3 til 3–3 borte mot Sandefjord 1. november i fjor. Forrige gang Glimt rotet vekk poeng i en seriekamp der de ledet med to mål var 30. juli i fjor da de spilte 2–2 mot Stabæk på Nadderud. Forrige gang de gjorde det på Aspmyra var 3. november 2019 da de spilte 2–2 mot Haugesund.

(Fortsetter under bildene)

Kampen:

Siden sist var Vajebah Sakor og Bård Finne ute av startelleveren til fordel for Sivert Heltne Nilsen og Niklas Jensen Wassberg.

Brann startet kampen best og vi kom til vår første halvsjanse før det var gått ett minutt og Rober Taylor headet fra åtte meter på et innlegg fra Petter Strand. Glimt-keeper Nikita Khajkin reddet uten altfor store problemer.

Men allerede etter tre minutter og 22 sekunder lå vi under. Det skjedde da Ulrik Saltnes først vant på hodet mot Ole Martin Kolskogen og headet fra tre meter på en corner. Lennart Grill reddet glimrende, men Brede Moe var frempå med en fot foran Kolskogen på returen og kunne sette inn 1–0 til Glimt fra to meter.

Huff og huff! Som om ikke det var fare for stortap fra før på bortebane mot serielederen, så lå det virkelig an til stygge sifre når det første baklengsmålet så kjapt!

Kaldt og jævlig, ni minus og ifølge Storm ca. 20 kalde grader «følt temperatur», vind på inntil 12,4 m/s ifølge Yr – og vi lå allerede under! Dette kom til å bli en laaaang kveld ...

Glimt fortsatte å presse og i det 18. minutt fikk en helt umarkert Pellegrino muligheten fra 13- 14 meters skrått hold, men avslutningen var heldigvis svak og gikk udramatisk inn til Grill.

Og etter knappe tyve minutter holdt det igjen på å gå helt galt da Runar Hove mistet ballen til Pellegrino på sekstenmeteren. Glimts nummer elleve fikk dermed fritt leide mot Grill og Brann-målet, men klarte utrolig nok å sette ballen like utenfor. Her var vi griseheldige!

Nordlendingene meldte nå flytting inn i Branns sone. Her var det bare snakk om tid før det sto 2–0. Og det kunne det også blitt etter 24 minutter da Pellegrino nok en gang ble spilt igjennom. Men Hove tok ham igjen og fikk forstyrret ham såpass at han soset ballen ut over dødlinjen før han fikk skutt. Utrolig at ikke den tidligere Kristiansund-spilleren hadde scoret på oss denne kvelden!

To minutter senere var det Saltnes som alene fikk heade fra syv meter, men rett på Grill. Og etter en drøy halvtime fikk samme Saltnes heade upresset fra samme hold igjen, men utenfor.

Det var fullstendig enveiskjøring nå. Saltnes og Pellegrino fikk igjen og igjen litt for fritt spillerom. Bare svake Glimt-avslutninger gjorde at vi fremdeles var inne i kampen.

En ny Glimt-mulighet kom få minutter senere da Grill sleivet med et utspark som havnet hos Pellegrino. Han sendte videre til Solbakken som lurte av Kolskogen og skjøt rett i kneet til Grill fra ti meter. Returen tok han selv, men vi fikk blokkert den.

Mot pause roet det seg litt. Lagene gikk til badstue og varm kakao med 1–0 til Glimt. Det var utrolig at de ikke ledet med både tre og fire, for det hadde vært bortimot enveiskjøring og de gules sjanser hadde vært formidable.

Over i andre omgang tok det bare ett minutt før hjemmelaget var farlige frempå igjen og Moe satte ballen utenfor fra to meters hold etter et frispark.

Først fem minutter etter pause kom vi til vårt andre avslutningsforsøk i feltet. Da hadde vi ikke hatt noe sånt siden det første spilleminuttet. Denne gang kom det da Aune Heggebø headet utenfor fra fem meter på innlegg fra David Wolfe.

Og Brann kom mer med nå og kom til farligheter. Nevnte Wolfe var sentral i foranledningen til disse. Likevel holdt det igjen på å gå galt da Grill feilberegnet en corner fra Pellegrino som dermed gikk i stolpen, men heldigvis fikk Sivert Heltne Nilsen klarert!

Så kom beskjedene om at Rosenborg hadde tatt ledelsen med både ett og to mål på Nadderud mot Stabæk. Endte den kampen med RBK-seier, kunne vi fremdeles redde oss selv med tap i Bodø.

Og tap så det også ut til å bli. For 21 minutter ut i omgangen kom det dessverre fullt fortjente 2- 0-målet til Glimt som vi med flaks hadde unngått så lenge. Saltnes skjøt nemlig ballen inn helt borte ved stolpen fra 19 meter. Nå var nok denne kampen kjørt og vi fikk bare håpe på at stillingen holdt seg i Bærum og at Mjøndalen ikke vant på Intility. Og etter hvert kom også VIF-ledelsen mot vår brunkledde nemesis. Vi fikk trøste oss med at vi nå lå an til å få en ny sjanse neste helg.

Med elleve minutter igjen skulle vi få en redusering. Lille Niklas Jensen Wassberg headet(!) ballen i mål fra to meter da Taylor slo et godt innlegg på direkten mot bakerste. Hans første scoring i obligatorisk kamp for Brann. Ja ja, det skulle vel en del til å få poeng herfra likevel ...

Da ni minutter gjensto viste Wassberg nok en gang sin klasse og kom til innlegg mot Strand som ikke fikk skikkelig treff med skallen innenfor femmetershjørnet.

På kort tid hadde både Glimts Elias Kristoffersen Hagen og vår egen David Wolfe noen avslutningsforsøk etter dette, men da seks minutter gjensto var det uhyre nære 3–1 til nordlendingene da Pellegrino skjøt i stolpen fra sekstenmeteren. Botheim fikk to returforsøk, men begge ble blokkert.

Fem minutter før slutt fikk vi høre at Molde hadde snudd mot Lillestrøm. Dermed lå det an til at vi i det minste slapp at kveldens motstander feiret gull akkurat mot oss. Det har vi opplevd litt for mange ganger når vi har møtt Rosenborg ...

Minuttet etter fikk Taylor en sjanse fra sekstenmeteren, men skuddet ble ikke for vanskelig for Haikin i Glimt-målet. Og med ett minutt igjen av ordinær tid headet Strand over fra syv meter på et innlegg fra Taylor.

Brann hadde åpenbart ikke gitt opp, men også Glimt ville ha flere mål og da sekundene tikket mot nitti minutter skjøt Saltnes like utenfor lengste stolpe fra et par meter utenfor femmeterhjørnet.

Først idet klokken passerte full tid kom vårt første bytte. Litt merkelig å vente så lenge når man ikke har et ønsket resultat. Hva kunne liksom Finne utrette i de tre tillagte minuttene?

Femti sekunder på overtid fikk Botheim en kjempemulighet til å punktere kampen, men valgte utrolig nok å sentre i stedet for å avslutte fra like utenfor femmetershjørnet. Myhre fikk dermed klarert.

Halvannet minutt ut i overtiden kom speakers beskjed om at Lillestrøm hadde utlignet i Molde. Vill jubel blant de gulkledde på Aspmyras tribuner! Nå var Glimt på vei til å sikre gullet. Forbasket også! Da ble det likevel gullfeiring midt i vårt nesten-nedrykk ...

Men kampen var ennå ikke over. Førti sekunder etter dette kom Finne til skudd fra ti-tolv meters ganske skrått hold og Lode fikk slengt frem en blokkerende fot som ga oss corner.

Skulle vi få en siste mulighet? Kunne vi gjøre som i Sandefjord og utligne til 2–2 på kampens siste spark på ballen?

Og jo da ... da skjedde det utrolige og det som må være det største Brann-øyeblikket minst et år: Sivert – av alle – slo corneren fra venstre, Mathias Rasmussen stusset videre, og så ... fra åtte meters hold klinket Finne til på direkten ... I MÅÅÅÅÅL!!!! JAAAAAAAA! 2-2! I SISTE SEKUND! For sekunder etter avspark var også dommer Svein Oddvar Moen lei av kulden og vi hadde kapret et potensielt uhyre viktig og mildt sagt uventet poeng!

Tenk!!! Det ble poeng på Aspmyra! Ikke bare poeng, men det også etter å ha ligget under 0–2 mindre enn tolv minutter før slutt! På resten av stadion var gullstemning blitt byttet ut med stillhet.

Helt utrolig! Et ran, men likevel en prestasjon å komme tilbake når kampen strengt tatt er avgjort. For det skal den jo være når serielederen har 2–0 på hjemmebane med så lite tid igjen i en potensielt avgjørende kamp om gull mot ligaens jumbo.

(Fortsetter under bildet)

Rim og regler:


Vi reiste opp til Bodø,

vi var forberedt på alt:

At dette her ble tap

og det i ni-ti grader kaldt

At kanskje det ble nedrykk

før enn kvelden var forbi

At kanskje ble det tap

med både seks og syv og ti

*

Kun tre minutt var spilt

før de i gult fikk lov å lede

Ja dette ble nok stygt

når de fikk score allerede

Og Glimt, de kjørte på

og det var flaks at ikke ett

ble to og tre og fire,

Lennart Grill ble ganske svett

*

I andre kom vi mere med,

og kom hjelpen vår:

For Stabæk lå nå under,

det er kjekt med det vi får!

Ogfikk også Mjøndalen

et mål i trynet sitt

dermed var vi fortsatt med

og ingenting var gitt

*

Da Glimt så fikk sitt andre,

var det nesten utopi

å tro på ett poeng

så vi fikk satse på at vi

fikk hjelp av VIF og Rosenborg

at de to sto imot

når Brann sto nedi OBOS

med omtrent halvannen fot

*

Men tolv minutt før slutt

så tente Wassbergen en gnist

Med hodestøt og greier,

men vi jo ennå sist

Det var vel kun et trøstemål,

men Brann fikk ikke nok

Og tre minutt på overtid

gikk Brann-fansen amok:

*

Da scoret nemlig Finne

da det gjensto få sekund

Vi reddet ett poeng,

det var et kjempesjokk i grunn!

kvalik kan nå reddes

selv hvis Stabæk får en U,

hvis bare Brann slår Sarp,

det blir en grøsser – skrekk og gru!

*

Kuriosa:

* Dette var vår niende strake seriekamp uten seier (0-6-3). Sist vi vant i serien var da vi slo Kristiansund 3–1 på Stadion 26. september. Forrige gang vi hadde så mange seriekamper på rad uten seier var fra august til november i fjor (0-4-5). Vinner vi ikke mot S08 heller, er det første gang siden 1998 at vi spiller minst ti strake seriekamper uten seier. Den gang hadde vi elleve (0-5-6).

* Dette var vår sjette strake seriekamp borte uten seier (0-5-1). Sist vi vant borte i serien var da vi slo Lillestrøm 3–2 på Åråsen 11. september. Før den hadde vi ti strake bortekamper i serien uten seier (0-2-8). Dermed står vi nå med kun én seier på de siste 17 seriekampene borte (1-7-9). FRA november 2012 til mai 2014 hadde vi bare én seier på 21 bortekamper i serien (1-5-15).

* Samtidig har Brann bare tapt en av de siste syv bortekampene i serien (1-5-1). Det tapet kom 31. oktober da Vålerengen slo oss 1–0.

* Brann har scoret i tre av de fire siste seriekampene. Unntaket var sist mot Molde på Stadion da vi tapte 0–1. Alle de fire siste seriekampene vi har scoret i, har vi scoret minst to mål.

* Vi har scoret i åtte av de ni siste bortekampene i serien. Unntaket var 0-1-tapet for Vålerengen 31. oktober.

* Vi har nå 21 strake seriekamper med baklengs. Sist vi holdt nullen i serien var da vi spilte 0–0 borte mot Sarpsborg 13. juni. Også fra august i fjor til mai i år slapp vi inn i 21 strake seriekamper. Dermed har vi nå sluppet inn mål i 42 av de siste 44 seriekampene. Slipper vi også inn mål mot S08 er det første gang siden perioden august 1994 til august 1995 at vi slipper inn mål i minst 22 strake seriekamper. Den gang gjorde vi det i 27 på rad.

* Vi har nå ti strake seriekamper på bortebane med baklengs. Sist vi holdt nullen borte i serien var da vi spilte 0–0 mot Sarpsborg 13. juni. Før det hadde vi elleve strake med baklengs, slik at vi nå står med baklengsmål i 21 av de siste 22 bortekampene i serien.

* Brann har 23 poeng. Det er ti færre enn etter 29 kamper i fjor og det minste vi har hatt etter 29 kamper i de sesongene vi har spilt så mange (1961/62 og f.o.m. 2009). Den gamle negative klubbrekorden etter 29 kamper var 26 poeng i 2014.

* Brann tok ni bortepoeng i år. Det er ti færre enn i fjor og det minste vi har oppnådd borte siden vi tok seks poeng i 2013.

* Brann har scoret 36 mål. Det er to færre enn etter 29 kamper i fjor, men fem flere enn etter 29 kamper i forfjor.

* Brann scoret 18 bortemål i år. Det er ett mindre enn i fjor, men likt med hva vi hadde i 2019.

* Brann har sluppet inn 54 mål. Det er seks flere enn etter 29 kamper i fjor og det meste vi har hatt etter 29 kamper i de sesongene vi har spilt så mange (1961/62 og f.o.m. 2009). Den gamle negative klubbrekorden var 52 i 2014.

* Brann slapp inn 31 mål på bortebane i år. Det er to mer enn i fjor og det meste vi har fått på bortebane siden 2014 da vi slapp inn 33.

* Vi har 18 minusmål. Det er åtte dårligere enn etter 29 kamper i fjor og det klart dårligste vi har hatt etter 29 kamper i de kampene vi har spilt så mange (1961/62 og f.o.m. 2009). Den gamle negative klubbrekorden var minus 14 i 2014.

* Vi fikk 13 minusmål borte i år. Det er tre dårligere enn i fjor og det dårligste vi har fått på bortebane siden minus 18 i 2013.


Brann mot Glimt innbyrdes i serien:

Sted

K


S

U

T


Mål

Bakl.

Bergen

24


11

3

10


43

35

Bodø

24


7

5

12


35

54

Totalt

48


18

8

22


78

89

* Brann har fem strake seriekamper mot Glimt uten seier (0-2-3). Siste seier mot dem kom 19. mai 2019 da vi slo dem 2–1 på Aspmyra.

* Dette var vårt første poeng mot Glimt siden vi spilte 1–1 på Stadion 28. oktober 2019. I mellomtiden fikk vi tre strake serietap mot dem.

* Før denne kampen hadde vi vunnet annenhver gang i Bodø de siste syv gangene: Tap i 2008, seier i 2009, tap i 2014, seier i 2016, uavgjort i 2018, seier i 2019, tap i 2020. Brann har bare tapt en av dem fem siste seriekampene på Aspmyra (2-2-1). Det ene tapet kom i fjor da det ble 0–5.

* Brann har scoret i 19 av de 20 siste seriekampene mot Glimt. Unntaket var 0-5-tapet mot dem på Aspmyra 5. juli i fjor.

* Brann har scoret i ni av de ti siste bortekampene mot Glimt i serien. Unntaket var i fjor da vi tapte 0–5.

* Brann har sluppet inn mål i de syv siste seriekampene mot Glimt. Sist vi holdt nullen mot dem var da vi slo dem 2–0 på Stadion 18. mars 2018.

* Brann har sluppet inn mål i ti av de elleve siste bortekampene mot Glimt i serien. Unntaket var i 2009 da vi vant 2–0. Etter det har vi seks stake seriekamper på Aspmyra med baklengsmål.

Hendelsene:

00:51 – Brann: Petter Strand legger inn fra høyre og finner Robert Taylor som header fra åtte meter. Glimt-keeper Nikita Khajkin redder uten for store problemer.

03:22 – 1-0, SCORING GLIMT; BREDE MOE: Amahl Pellegrino slår en corner fra deres venstre side. Ulrik Saltnes vinner på hodet mot Ole Martin Kolskogen tre meter fra mål, Lennart Grill slår til med en kjemperedning, men på returen beiner Brede Moe inn fra to meter uten at Kolskogen klarer å hindre ham heller.

06:12 – Glimt: Ola Solbakken legger inn fra deres høyre side mot Pellegrino på bakerste, men på femmeteren får Felix Horn Myhre klarert til corner.

10:35 – Glimt: Sivert Heltne Nilsen får ikke headet et frispark skikkelig vekk og ballen lander ute hos Saltnes som legger inn fra siden av femmeteren. Ballen går tvers gjennom femmeteren uten å treffe noen av de mange som var der.

12:25 – Brann: Vi er på en sjelden visitt i nærheten av Glimts sekstenmeter og Sivert forsøker å chippe igjennom til Myhre, men Glimt får klarert.

13:15 – Brann: Strand med frispark fra 26–27 meter. Det går over muren, men blir for enkelt for Haikin å plukke opp borte ved stolpen.

13:43 – Glimt: Wolfe og Grill holder på å rote det til på siden av egen sekstenmeter, men vi får klarert.

17:30 – Glimt: Saltnes sender ut til Pellegrino som er på deres venstre side av vårt felt. Skuddet fra sistnevnte som er helt umarkert går slapt inn til Grill fra 13–14 meters skrått hold.

19:34 – Glimt: Runar Hove klarer å miste ballen til Pellegrino på sekstenmeteren. Sistnevnte kommer helt alene med Grill, men klarer utrolig nok å sette ballen like utenfor fra tolv meter.

21:08 – Glimt: Saltnes vinner på hodet når det slås en corner mot nærmeste. Headingen fra fire meters skrått hold stanses umiddelbart og Myhre får klarert.

21:26 – Glimt: Solbakken skyter fra 19 meters hold, men det blokkeres av Hove.

23:54 – Glimt: Patrick Berg spiller igjennom Pellegrino som nok en gang får et forsprang mot Branns mål. Men Hove tar ham igjen og får forstyrret ham så mye at han roter ballen ut over dødlinjen uten å få avsluttet.

26:16 – Glimt: Morten Konradsen legger inn fra deres venstreside og på syv meters hold header en alenestående Saltnes rett i klypene til Grill.

30:44 – Glimt: Solbakken legger inn til Saltnes som igjen får gå upresset opp utenfor femmeteren og heade, men heldigvis er innlegget litt høyt og hodestøtet fra seks-syv meter går utenfor.

33:11 – Glimt: Grill tabber seg ut og sender ballen rett ut til Pellegrino. Solbakken får ballen midt i vårt felt, lurer av Kolskogen og skyter fra ti meter. Ballen treffer kneet til Grill! Så får han ballen i retur og skyter fra tolv meter, men det blokkeres.

33:25 – Brann: Taylor spilles igjennom av Strand og har et ørlite forsprang, men løpes opp og mister ballen inn til keeper.

35:45 – Glimt: Pellegrino legger inn fra deres venstreside, men Sivert får hindret Erik Botheim i å avslutte.

41:44 – Glimt: Solbakken skyter fra 14–15 meters skrått hold, men det blokkeres. Så skyter Berg fra 22–23 meters skrått hold, men ballen går noen meter utenfor mål.

42:52 – Brann: Taylor slår motsatt over til Strand som forsøker å legge inn på direkten, men treffer ikke skikkelig og ballen spretter inn til Haikin.

45:00: Pause. 1–0 til Glimt etter 8–1 til samme lag i antall angrep med avslutninger i feltet.

– 2. omgang: –

46:02 – Glimt: I en frisparksituasjon setter Moe ballen utenfor fra to meter.

47:09 – Glimt: Etter et angrep som nordlendingene først rotet vekk, kommer Hugo Vetlesen til skudd fra ti meters ganske skrått hold, men det blokkeres av Kolskogen.

50:18 – Brann: Taylor gjør et godt forarbeid på venstresiden før han gir til David Wolfe som legger inn. På femmeteren vinner Aune Heggebø på hodet, men header to meter utenfor.

52:32 – Brann: Wolfe kommer til innlegg fra dødlinjen og er nære på å finne frem til Heggebø ved bakerste stolpe, men hjemmelaget får klarert ved Marius Lode.

55:24 – Glimt: Grill feilberegner en corner fra Pellegrino som dermed går i stolpen. Sivert får klarert.

56:10: RBK leder 1–0 mot Stabæk. Hvis det står seg kan vi fremdeles overleve med tap i Bodø.

58:13 – Glimt: Konradsen skyter fra femten meters skrått hold, men ufarlig flere meter utenfor.

60:05: RBK leder 2–0 mot Stabæk. Det ser ut til at hjelpen kommer denne kvelden.

66:08 – 2-0, SCORING GLIMT; ULRIK SALTNES: Botheim gir til Saltnes som skyter fra 19 meter. Ballen går inn helt borte ved stolperoten.

69:00: VIF leder 1–0 mot Mjøndalen. Kommer godt med at det går vår vei i de andre kampene i det minste!

70:08 -> bytte Glimt: Elias Kristoffersen Hagen inn for Hugo Vetlesen.

70:51 – Glimt: Grill bokser vekk en corner fra Pellegrino.

71:51 – Glimt: Solbakken skyter fra 23 meters skrått hold. Ballen går tyve meter utenfor!

72:00: Stabæk har redusert til 1–2 mot RBK. Hmmm ...

72:16 – Glimt: Saltnes skyter fra 14 meters skrått hold. Det lave skuddet går rett på Grill.

74:20: RBK leder 3–1 mot Stabæk. Da bør det gå veien der!

76:46 – Glimt: Konradsen skyter fra 20 meter, men ballen triller rolig inn til Grill.

78:50 – 1-2, SCORING BRANN; NIKLAS JENSEN WASSBERG: Myhre slår inn fra høyresiden til Taylor på motsatt side. Fra femmetershjørnet slår finnen på direkten tilbake mot bakerste hvor Wassberg på to meters hold header inn reduseringsmålet.

80:50: VIF leder 2–0 over Mjøndalen. Da skulle den være i boks!

81:09 – Brann: Wassberg gjør et godt forarbeid og legger inn mot nærmeste stolpe. Strand får ikke skikkelig treff med hodet fra fire meter og ballen går bare videre gjennom feltet.

82:26 – Glimt: Innbytter Hagen skyter fra 19 meter, men Grill redder.

83:06 – Brann: Taylor gir fint til Wolfe som skyter fra 14–15 meters veldig skrått hold, men skuddet går tre meter utenfor.

83:41 – Glimt: Pellegrino kommer til skudd fra 16 meter. I stolpen! Botheim får returen og skyter fra 14 meter, men den blir blokkert av Myhre. Botheim får muligheten nok en gang, men fra femmetershjørnet skyter han rett i Grill og vi får klarert.

85:37 – Brann: Taylor skyter fra skrått hold på sekstenmeteren. Haikin redder uten for store problemer.

86:25 -> bytte Glimt: Marius Høibråten inn for Morten Konradsen.

88:50 – Brann: Strand header over fra syv meter på et innlegg fra venstre ved Taylor.

89:43 – Glimt: Saltnes kommer til avslutning fra syv-åtte meters spiss vinkel. Det går like utenfor lengste stolpe!

90:00 -> bytte Brann: Bård Finne inn for Niklas Jensen Wassberg.

90:00 + 0:50 – Glimt: Botheim får ballen helt alene utenfor femmetershjørnet, men velger utrolig nok å sentre inn foran mål igjen i stedet for å skyte. Vi får klarert ved Myhre.

90:00 + 1:40: Beskjeden kommer fra Aspmyras speaker om at Lillestrøm har utlignet. Det jubles på tribunene. Nå tar Glimt gull!

90:00 + 2:12 – Brann: Glimt får ikke klarert skikkelig og Finne kommer til avslutning fra ti-tolv meters ganske skrått hold. Marius Lode får slengt frem en fot og vi får corner.

Siste sjanse nå!

90:00 + 2:32 – 2-2, SCORING BRANN; BÅRD FINNE: Sivert slår corneren fra venstre, Mathias Rasmussen stusser videre og på åtte meters hold klinker Finne til på direkten. Ballen går inn i det venstre hjørnet!!!

90:00 + 3:20: Kampen er slutt. Vi «vinner» 2–2 etter 14–9 til Glimt i antall angrep med avslutninger i feltet.


Kampfakta:

Bodø/Glimt – Brann 2–2 (1–0)

Mål: 1-0: Brede Moe (03:22), 2-0: Ulrik Saltnes (66:08), 2-1: Niklas Jensen Wassberg (78:50), 2-2: Bård Finne (90:00+2:32)

Eliteserien runde 29. Aspmyra stadion. Tilskuere: 5038. Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar SK. Gult kort: Ingen.

Glimt (4-3-3): Nikita Khajkin – Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Lode, Morten Konradsen (Marius Høibråten fra 87.) – Hugo Vetlesen (Elias Kristoffersen Hagen fra 71.), Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Ola Solbakken, Erik Botheim, Amahl Pellegrino.

Brann (4-3-3): Lennart Grill – Felix Horn Myhre, Ole Martin Kolskogen, Runar Hove, David Møller Wolfe – Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg (Bård Finne fra 90.) – Petter Strand, Aune Heggebø, Robert Taylor.

Kampstatistikk:

Avslutninger: 22–11 til Glimt (VG Live og NTB)

Avslutninger på mål: 8–6 til Glimt (VG Live og NTB)

Ballbesittelse: 56 % til Glimt (VG Live og NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 14–9 til Glimt (mine tall). 1. omg.: 8–1 til Glimt 2. omg.: 8–6 til Brann.

Sjanser: 13–3 til Glimt (VG Live)

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp viser minutter spilt.

Stjerne ved tallet indikerer innbytte.

Tabellen kan scrolles til siden for flere kamper.

mot->

Vik

Vål

Mol

Ros

B/G

StB

Str

S08

Odd

Hau

Lil

Kri

Tro

Mjø

San

Str

Hau

Lil

Tro

Kri

Mjø

StB

Odd

Vik

Vål

Ros

San

Mol

B/G


b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b


Total

Kamp

Start

Mål

Gule

Røde


Bamba

90

81

69

90

90

90

89

90

90

24*

45*

90

90

90

1118

14

12

6

2


Bamba

Barmen

90

90

45

1321*

90

90

90

90

90

90

90

889

12

10


1


Barmen

Blomberg

90

45


90

90

90

90


73

90

15*

90

90

90
11*

27*

7*988

15

11


1


Blomberg

Delaveris

90

45*

21*

4*

17*

20*73

15*

63


1*

78


10*437

12

4
Delaveris

Finne
80

90

79

89

62

63

45

63

90

57

74

90

90

1*


973

14

13

4Finne

Forren

90

90

90

90

90

90

90

90

73


2*

28*823

11

9


2


Forren

Gerson
9*9

1

1
Gerson

Grill


90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1080

12

12
Grill

Grøgaard

90

747*


1*

1*

4*


29*

64270

8

3
Grøgaard

Heggebø


9*1*

13*

69

90


75

90

85

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

72

79

90


1573

21

18

7

1


Heggebø

Hove

9081*


36*

90

90

90


477

6

4
Hove

Johansen
90

90

90

90

90450

5

5
Johansen

Knudsen90

90

58

90

87


90

65

90


90

54

804

10

10

1

4

1

Knudsen

Kolskogen


90

90

90

90

90

90

71

17*

90

88


89

90

29*

90


3*

1*

90
90

90

90

31*

90

90


1679

23

18


1


Kolskogen

Kristiansen

90

90

90

90

90

70

90

89

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

27

90

85

90

45

89

44

2159

26

26

1

2


Kristiansen

Larsen


90

90

90

90

90

90
59
599

7

7

1Larsen

Myhre90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1350

15

15


1


Myhre

Nilsen90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


90


1260

14

14


4


Nilsen

Opdal

90

90

90

90

90

90

90


90

90

90

90

90


1080

12

12
Opdal

Pedersen
19*

17*

90

90

90

70

90

90

64


90

45

62

76

45

938

14

12

1Pedersen

Rasmussen

9*

20*

90

77

90

90

89

90

90

66

90

90

90

90

61

26*
28*

14*

25*

90

83

90

90

90

90

90


1848

26

20

2

3


Rasmussen

Sakor


25*


6489

2

1
Sakor

Sané2*

62

20*


61
145

4

2
Sané

Simba


16*

21*

64

73

77

11*

30*

90

90

45


45
45*28*

27*

45*

27*


33*

16*


11*794

19

7

1

1


Simba

Skaanes77

90

89

90

89

90

85

82

90

85

90

90


26*45*

6*


45*

27*

7*18*

11*1232

20

12

1

2


Skaanes

Strand

90

90

90

90

83

90

90

90

90

90

75

54
26*

90

87

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2215

26

25

1

2


Strand

Taylor

90

74

69

86

90

70

79
88

90

89

90

90

64

90

90

63

84

90

65

63

83

90

90

90

90

90


2147

26

26

6Taylor

Tveita


70

90
1*


17*5*

45*

12*

240

7

2

1Tveita

Wassberg13*

60

1*


90

5*

4526*

89


329

8

4

1Wassberg

Wolfe

81

16*

45*

26*


20*

1*8*

27*

36*

1*
32*63*


5*


45*

1*

46*

90

79

90


712

19

4
Wolfe


Vik

Vål

Mol

Ros

B/G

StB

Str

S08

Odd

Hau

Lil

Kri

Tro

Mjø

San

Str

Hau

Lil

Tro

Kri

Mjø

StB

Odd

Vik

Vål

Ros

San

Mol

B/G


b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

Mediene om kampen:

BA

BA/NTB Live

BT

VG

VG

VG Live

Dagbladet

Dagbladet

TV2

TV2

NRK

NRK

brann.no