SISTE: Politiadvokat Elisabeth Morstøl opplyser i 0730-tiden at to menn, som ble innbrakt som vitner i saken, er besluttet pågrepet.

Den knivstukne mannen skal ikke ha blitt påført livstruende skader, ifølge politiadvokaten.

– Vi har fått opplyst at han ikke har livstruende skader, og at tilstanden hans er stabil.

Vlad-Florin Pop var på jobb i resepsjonen på Zander K Hotel i Bergen sentrum da det i 01-tiden natt til søndag kom klager på bråk fra et hotellrom.

– Jeg banket på, og ba dem roe seg, noe de skulle gjøre, sier nattevakten til BA.

Det skal, ifølge Pop, ha befunnet seg fire personer i rommet. Han forteller at de fem minutter etterpå kom ut av heisen ved resepsjonen.

– Én av dem, ham jeg nettopp hadde snakket med, blødde fra siden. Vennene hans sa at han var knivstukket, forteller Pop til BA.

– Holdt på å miste bevisstheten

Hotellets ansatte ringte etter ambulanse umiddelbart.

– Han holdt på miste bevisstheten mens han satt i resepsjonen, men ambulansen kom og tok ham med etter rundt fem minutter, forteller Pop.

Politiet fikk melding om den mulige knivstikkingen klokken 0115.

– Vi ankom kjapt, sammen med ambulansen. Fornærmede, en ung mann på rundt 20 år, ble fraktet raskt til sykehus. Han var bevisst da han ble kjørt bort, forteller operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt til BA i 06-tiden.

– Fremsto som helt normale og hyggelige unge mennesker

Eier av hotellet, Kjetil Smørås, sier hendelsen ikke skal ha påvirket andre gjester, og berømmer samtidig de ansatte som var på jobb.

– Jeg tenker at dette er veldig bra håndtert av mine ansatte, samt nødetatene som er på stedet før det har gått ti minutter.

Ifølge Smørås var det to ansatte på jobb da situasjonen oppsto. At noe sånt skulle skje var totalt uventet.

– Det var ikke mulig å oppdage at det skulle være noe galt med disse gjestene. De fremsto som helt normale og hyggelige unge mennesker som hadde bestilt et rom. Så er det tydeligvis noe som har skjedd.

Hotelleieren forteller at det ikke er skader på rommet, eller andre steder på hotellet som følge av hendelsen. Situasjonen på hotellet skal være tilbake til normalen.

Nå vil hotelledelsen følge opp saken med de ansatte som var på jobb.

– Det er særlig nattevakten som har et stort ansvar når det skjer noe på hotellet. Det går etter forholdene bra med nattevakten, og han håndterte dette etter boken. Vi har høy grad av sikkerhet på hotellet, med kameraovervåking, og det er ikke mulig å komme opp i hotellet uten nøkkelkort.

Prioriterer å avhøre fornærmede

Politiadvokat Elisabeth Morstøl forteller søndag morgen at de ikke har avhørt de siktede i saken foreløpig.

– Vi prioriterer å avhøre fornærmede, og ønsker å avhøre vedkommende så raskt som mulig. Når vi skal avhøre de siktede har vi ennå ikke besluttet. Så langt har vi bare gjort avhør av vitner.

Morstøl forteller at de ikke vet noe om relasjonen mellom de involverte, men at politiet jobber med å få dette avklart. Hun ønsker ikke å kommentere om de involverte er kjent for politiet fra før.

Politiet har opplyst at det skal ha dreid seg om en knivstikking. Morstøl ønsker ikke å kommentere om politiet har gjort et knivbeslag.

– Politiet har gjort beslag i saken, men kan ikke kommentere beslagene.

– Utelukker ikke at det er flere involverte gjerningspersoner

– Hvor mange er involvert i hendelsen, og mistenker dere flere gjerningspersoner?

Jeg kan ikke si noe om hvor mange involverte det har vært, vi jobber med å få oversikt over dette. Vi har ikke flere navngitte mistenkte i saken, men utelukker ikke at det er flere involverte gjerningspersoner.

De to mennene som er pågrepet og siktet for medvirkning til grov kroppskrenkelse ble først innbrakt som vitner. Ingen av de siktede har fått oppnevnt forsvarer foreløpig, ifølge Morstøl.

– Nye opplysninger har gjort at vi har besluttet å pågripe mennene. Jeg kan ikke gå videre på grunnlaget for pågripelsen så tidlig. Vi ønsker ikke at vitner skal bli påvirket, sier politiadvokaten.

Morstøl ønsker ikke å kommentere nattevaktens beskrivelse av hendelsesforløpet.

– Et sjokk

Politiet venter på å få avklaring på når den skadde mannen kan avgi forklaring.

– Vi har noen vitner som vi jobber med å avhøre, og et åsted hvor vi foretar tekniske undersøkelser nå. Foreløpig har ikke vi omstendighetene klare rundt hva som skjedde, eller nøyaktig hvor det skjedde.

Operasjonsleder i Vest politidistrikt, Stine Mjelde, forteller i syv-tiden at politiet har avsluttet på stedet.

– Det er ikke lenger noen operative gjøremål i saken. Nå følges det opp i etterforskningssporet, sier Mjelde.

– Vi kan ikke utelukke flere undersøkelser, men det er gjort kriminaltekniske undersøkelser på det stedet man mener gjerningen har skjedd, sier Morstøl.

Nattevakt Pop forteller at han selv ble godt ivaretatt av kollegaer etter hendelsen.

– Det var et sjokk. Jeg har aldri opplevd noe lignende før. Men det går fint med meg. Jeg håper bare at det går bra med den unge mannen.