Allerede klokken 1835 lørdag kveld måtte politiet ta grep og avslutte en ungdomsfest på Skjold.

– Et flertall av ungdommene var beruset og bedrev ordensforstyrrelser, opplyser Stein Rune Halleraker, operasjonsleder i politiet.

Samlet seg utenfor kirken

Han forteller at det ble bråk flere steder. En privat fest skal ha funnet sted i nærheten av Skjold kirke. Inne i kirkens kjellerlokaler skal det også ha vært et arrangement. Mange samlet seg utenfor, opplyser han.

– Det ble problemer ute da folk gikk gatelags og laget bråk. Det har ikke vært bråk inne i kirken, men det var mulig noen som ville inn, men som ikke fikk tilgang da de var beruset.

En del hadde forlatt området da politiet kom til stedet. Flere av festdeltakerne var under 18 år, og politiet oppfordret foreldre til å hente barna sine.

– Vi har tatt en del navn og vært i kontakt med en del foreldre, og mange møtte også opp for å ta seg av barna sine. Det setter vi pris på. Noen av ungdommene fikk muntlige pålegg fra politiet, sier Halleraker.

Han forteller at ingen ble skadet eller utsatt for noe kriminelt.

Flyttet seg til Lagunen

En drøy time senere fikk politiet melding om at ungdomsbråket hadde flyttet seg til Laguneparken.

– Der ble det en ny hendelse, med masse berusede ungdommer. Vi stilte opp med fem-seks patruljer for å få kontroll på partene, sier Halleraker.

Klokken 2126 opplyste politiet at de hadde avsluttet på stedet.