– Det er særlig morsomt å få anerkjennelse av en gatekunstner, sier Aarebrot til avisen På Høyden.

På hjørnet av Professor Keysers gate har den nylig avgåtte professoren havnet på veggen.

Det er gatekunstneren NIMI, eller Naeem Searle, som står bak kunstverket.

Det er Universitetet som eier bygget piece’n er malt på.

Ifølge universitetsavisen er Aarebrot svært fornøyd med at han er malt på studentene hus, altså Fossvinckelsgate 7, der Studentersamfunnet i Bergen har kontorer.

– Jeg synes det er ekstra stas at det er på studentenes hus. Jeg var til stede da rektor Sigmund Grønmo ga huset til studentene i sin tid, sier Aarebrot til På Høyden.

Høyt skattet professor

Professoren har fått mye oppmerksomhet de siste årene. Tidligere i år fylte Aarebrot 70 år. Selv om han nå er pensjonist, har han ingen planer om å ta livet med ro. 

Frank Aarebrot

  • Frank Aarebrot er professor i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen.
  • Han er kjent som valgforsker, foredragsholder, politisk kommentator, forfatter og fra flere NRK-programmer med politisk historie som tema. Han er Norges mest siterte professor i mediene.
  • I 2014 mottok han Norges forskningsråds formidlingspris for sin evne til å formidle og sette fokus både på egen forskning, og samfunnsspørsmål generelt
  • Aarebrot er utdannet ved Universitetet i Bergen og University of Michigan i USA.
  • Han var i sin tid vitenskapelig assistent for den kjente samfunnsforskeren Stein Rokkan.
  • Frank Aarebrot har vært ansatt ved Institutt for sammenlignende politikk i 40 år.

Han har blant annet laget en oppfølger på tv-programmet 200 års norgeshistorie på 200 minutter. Her gikk han gjennom 227 år med amerikanske presidenter på like mange minutter.

I oktober skal han snakke i 500 minutter om konsekvensene av reformasjonen. I tillegg har Aarebrot bedt om å få fortsette med hovedkurset sitt i sammenlignende politikk. Et kurs som han har vært med på og skrevet pensumlitteraturen til.

Lovlig kunst

Kunstverket er lovlig og godkjent av eiendomsdirektør Even Berge og leder for det kunstneriske utvalget ved UiB, Siri Meyer.

Selv visste Aarebrot ingenting om gatekunsten før avisen På Høyden gjør han oppmerksom på det: 

– Det var morsomt, utbryter han.