Gå til sidens hovedinnhold

«Gamle odontologen» rives – bygger prestisjeprosjekt for over 300 millioner

Artikkelen er over 3 år gammel

UiBs nye helseklynge på Årstadvollen tar form.

Mandag kunne Skanska fortelle at de har signert kontrakten på rivingen og byggingen i Årstadveien 19. Avtalen med UiB er på 295 millioner kroner pluss merverdiavgift.

– Vi er glade og stolte over at Skanska ble valgt til å bygge denne delen av «Helsecampus Årstadvollen» for Universitetet i Bergen. Gjennom vår kompetanse og gjennomføringskraft, skal vi bidra til at forskningsmiljøet i Bergen får inspirerende lokaliteter, som kan fremme både innovasjon og utvikling, sier konserndirektør for Skanskas byggvirksomhet, Camilla Krogh, i en pressemelding.

Det nye bygget vil bli på cirka 12.000 kvadratmeter. Planen er fire etasjer over bakkenivå og to underetasjer. Byggestart blir september 2018, mens planlagt ferdigstillelse er mai 2020, ifølge Skanska.

Omfattende planer

BA skrev i fjor om Universitetet i Bergens (UiB) planer for Årstadvollen. Gjennom flere byggetrinn skal området forvandles til en moderne helseklynge – «Helsecampus Årstadvollen».

I 2012 ble det nye odontologibygget i Årstadveien 19 innviet. Det er i dette strøket helseklyngen skal vokse frem.

Arbeidet med å rehabilitere Overlege Danielsens hus i Årstadveien 21 er startet opp, og ventes ferdigstilt til høsten.

Rivingen av det gamle odontologibygget i Årstadveien 17, og byggingen av et nytt helsebygg samme sted, er neste trinn i prosessen.

Siste byggetrinn er et nybygg på parkeringsplassen sør for Overlege Danielsens Hus. Her er finansieringen enda ikke på plass, og avhenger av statlig støtte.

 

Kommentarer til denne saken