Gå til sidens hovedinnhold

Unngikk James Bond-referansene

Brann - Godset 3-0

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

ENDELIG!!!!

Etter seks strake tap fra seriestart og etter hvert ulmende angst og uro, fikk vi endelig våre første tre poeng i 2021! Og ikke bare med en simpel ettmålsseier, slik vi var "vant med" den gangen det kunne hende at vi vant kamper; men med hele tre! Det hadde ikke skjedd oss siden første hjemmekamp mot Viking i fjor... Og ikke minst; vi holdt utrolig nok nullen etter 21 strake seriekamper uten å klare det. Og ja; etter 16 på rad uten å holde nullen på Stadion. Håkon Opdal på sin side hadde ikke holdt nullen i noen av de siste 25 seriekampene. Det var jaggu på tide!

Dermed unngikk vi at 0-0-6 etter Stabæk-kampen ble til en drøss James Bond-referanser i mediene etter kamp nummer syv: "0-0-7 - Med lisens til å tape", "0-0-7 Bånn", "0-0-7 Dr. No Points", "0-0-7 - Motgang varer evig", "0-0-7 - Med nedrykk i sikte". Hvilken avis ville valgt hvilken tittel?

Og vi slapp å tangere Kongsvingers lite flatterende rekord på syv strake tap fra seriestart.

Men til tross for 1-0-6 og hele tre poeng etter syv kamper, er dessverre veien frem til fornyet kontrakt laaaang. Og Brann er på ingen måte friskmeldt etter dette. For dette Godset-laget er antagelig et av de dårligste i denne divisjonen. Og selv om Brann absolutt vant fortjent, så var kampbildet alt i alt noe jevnere enn resultatet skulle tilsi. Drammenserne kunne fort ha redusert i andre omgang før vi fikk det nervemedisinerende tredje målet.

Vi ble lurt flere ganger i nedrykksåret 2014 til å tro at det hadde snudd. Blant annet etter nettopp en tremålsseier mot Godset - og det til og med borte! Så det er ingen grunn til å ta for at gitt at dette var kampen som snudde det, selv om vi selvsagt kan håpe at det var det.

De fleste kamper vil nok bli tøffere enn denne, så da må vi opp et hakk igjen for å ta nye trepoengere. Men for all del; Brann var på ingen måte dårlige. Tvert imot! Men vi kan ikke la mer giftige lag få slippe så lett til som Godset gjorde i andre omgang. Kanskje det var det uvanlig tøffe kampprogrammet vårt som gjorde at Godset fikk komme sterkere tilbake etter pause?

Brann spilte hele syv kamper i løpet av 21 døgn og to timer. Eller 22 kalenderdager, om du vil. Og det vil du kanskje.

Vi har gjerne hatt et like tett mai-program tidligere, men da har gjerne noen av kampene vært mot 3. og 4.divisjonslag i cupen. Nå har det kun vært eliteseriemotstand og et flertall av kampene har vært mot forventede topplag - og alle de fire-fem øverst tippede lagene!

Litt komisk da at Godset-trener Håkon Wibe-Lund i et intervju etter kampen unnskyldte seg med at de hadde "litt tunge bein etter et tøft kampoppsett". Dette var deres fjerde kamp - mot lag som Lillestrøm, Kristiansund, Tromsø .... og Brann. Vi har altså spilt syv på tre uker, og de fleste av et helt annet kaliber!

Denne kampen var en slags eksamen. Det var den kampen med mest press til nå. Ikke bare på grunn av den prekære tabellsituasjonen og den lange tapsrekken, men også fordi dette var den "letteste" kampen til nå på papiret. Noe annet enn seier her ville vært ganske kritisk.

Og det er jo ingen kamper som er viktigere å vinne enn kampene mot lagene man regner med skal ende rundt sitt eget lag på tabellen. Altså de såkalte sekspoengoppgjørene der en seier ikke bare gir tre poeng til eget lag, men også hindrer en tabellrival å ta tre poeng selv. Veldig positivt at Brann viste at de tålte presset og klarte å vinne med kniven på strupen!

Uansett var det mye å glede seg over ut over tre mål, null baklengs og tre poeng: Aune Heggebø fikk sin første seriescoring i årets første start for hans vedkommende. Å starte med ham som spiss og flytte Daouda Bamba ut på kanten, var nok ikke så dumt. Mathias Rasmussen fremstår som viktigere og viktigere. Og Moonga Simba ser ut som en god investering. Han kom inn som innbytter og fikk da også sin første Brann-scoring kort tid etter. Dessuten er det nydelig å se hvor mye fortere Branns kontringer går nå enn under forrige trener.

Det som derimot ikke var å glede seg over, var at vi bommet på straffe for fjerde gang på de fem siste forsøkene i serien:

Branns fem siste straffer i serien:

mot

h/b

Dato

Skytter

Tid

Stilling før

Utfall

AaFK

h

28.11.20

Barmen

20.

0-0

Bom

Start

b

09.12.20

Bamba

85.

1-1

Bom

Odd

h

22.12.20

Taylor

45.

0-0

Treff

Stabæk

b

27.05.21

Taylor

13.

0-0

Bom

Godset

h

30.05.21

Strand

13.

0-0

Bom

(Fortsetter under bildene)

-

Kampen:

Siden tapet i Bærum hadde det blitt gjort et par endringer i angrepsrekken: Moonga Simba fikk hvile til fordel for Aune Heggebø. Sistnevnte ble satt til å være spiss, mens Daouda Bamba ble flyttet til vingen.

Godset dominerte litt helt i starten, men etter hvert fulgte noen minutter der vi kom til to- tre avslutninger i feltet. Brann hadde tatt over!

Etter knappe tolv minutter skulle vi få straffe da Robert Taylor ble felt av Valdimar Ingimundarson i feltet. Men i likhet med Taylor sist, klarte også Petter Strand å feile fra ellevemeteren. Godset-keeper Viljar Myhra gjorde nemlig en god redning av et straffe som egentlig ikke var dårlig.

Helt utrolig! Alt skulle virkelig gå imot oss i 2021! Straffebom sist, straffebom igjen. I tillegg til den billige Stabæk-straffen, de sene tapene mot Glimt og Rosenborg, samt Vålerengen og Molde som begge tok ledelsen på tidspunkt der vi like gjerne kunne ledet selv. Håpløsheten ville åpenbart ingen ende ta! Hvordan i all verden skulle vi snu dette makkverket av en sesong?

Men heldigvis; bare 53 sekunder etter straffebommen ga 19 år gamle Aune Heggebø oss ledelsen på et hodestøt fra kort hold etter innlegg fra Kasper Skaanes. Heggebøs første scoring i en seriekamp for Brann!

Lettelse på banen og på tribunene. Kolossalt viktig mentalt å få den scoringen så kort tid etter straffebommen! Og kanskje det var unge Heggebøs scoring som snudde trenden for oss?

Brann fortsatte etter dette å dominere kampen og etter knappe 29 minutter stod det pinadø 2-0 til oss! Det skjedde da Taylor kom til innlegg fra dødlinjen og Gustav Valsvik var uheldig å sette ballen inn i eget mål.

Jøss! Vi ledet altså med to mål! Det var jaggu lenge siden! I serien faktisk et halvt år og to dager. For så lenge var det siden den siste halvtimen mot AaFK på Stadion i fjor.

Etter vel 35 minutter hadde Mathias Rasmussen et skudd like utenfor fra fjorten meter, og vel halvannet minutt etterpå hadde Johan Hove en skummel avslutning fra like utenfor femmeterhjørnet på motsatt banehalvdel som Håkon Opdal reddet.

Fire minutter før pause hadde Moses Mawa et godt skudd fra 23 meter, men som Opdal reddet før Hove ble vinket av for offside da sistnevnte litt småskummelt stormet frem på returen.

Lagene gikk til pause med 2-0 etter klar Brann-dominans.

Allerede etter 45 sekunder av siste akt fikk Hove en stor mulighet da han vendte rundt og skjøt fra 12-13 meters skrått hold, men Opdal gjorde en god énhåndsredning.

Vel 13 minutter ut i omgangen hadde Rasmussen et godt skudd fra vel 25 meter, men det gikk halvmeteren over. Og bare et drøyt halvminutt etter det, var det nok en gang småskummelt på motsatt side. Heldigvis fikk Ruben Kristiansen taklet nylig innbyttede Ole Enersen i siste sekund.

20 minutter etter pause fikk Godset en bra sjanse da Fred Friday slo på tvers til Mikkel Maigaard som blåste over fra 13 meter.

Nå hadde Godset kommet mer med i kampen og kommet seg til noen halvsjanser.

Vårt første bytte kom med tyve minutter igjen. Da kom Kristoffer Barmen inn for første målscorer, Aune Heggebø.

Tretten minutter før slutt var det veldig skummelt da Vilsvik headet til Friday som satte ballen i stolpen fra omtrent én meters nesten død vinkel, men sistnevnte var uansett avvinket for offside. Og bare et drøyt minutt senere satte Hove ballen, via en Brann-spiller, like utenfor fra tolv meter. Godset dominerte nå og var farlig nære en redusering.

Med ti minutter igjen kom Moonga Simba inn for Robert Taylor. Og nettopp Simba skulle vise seg frem drøyt fire minutter senere. Da snappet han nemlig opp en feilpasning fra Friday, stormet fremover, dro seg på tvers og inn i feltet, før han avsluttet pent oppi hjørnet fra vel tolv meter. 3-0! Nå var årets første tre poeng i boks! SÅ DEILIG!!!! Og for en lettelse! (For øvrig vår 2200. scoring på det øverste nivået i Norge siden 1948/49).

(Fortsetter under bildet)

I det siste ordninære spilleminuttet fikk vi dagens tre siste Brann-bytter: Thomas Grøgaard, Jon-Helge Tveita og David Wolfe kom inn for henholdsvis Daouda Bamba, Mathias Rasmussen og Kasper Skaanes.

Kampen endte 3-0 til oss og vi går inn i landslagspausen med bittelitt mer ro enn vi hadde før helgen. Dette var vår største seier i serien siden 3-0 over Viking i fjorårets første hjemmekamp.

-


Rim og regler:


Tap i første seks

- en drøss rekorder stod for fall

En seier nå mot Godset,

ja det ville jo vært knall

Det var en skjebnekamp

og ja; vi måtte strengt tatt vinne

Kunne vi nå endelig

se de røde skinne?

*

Det startet jo selvfølgelig

med straffebom igjen

Som torsdag borti Bærum

ble det ingenting av den

Men heldigvis fant Aune frem

til målet like etter

Den var nok psykisk viktig,

for et lag som ligger etter

*

Og jaggu fikk vi enda ett,

selvmål kom nå det.

Men to var ikke nok,

vi skulle jammen score tre!

For Simba stormet frem

og klinket siste spiker inn.

dermed var det avgjort,

jeg fikk roet pulsen min.

*

har vi fått tre poeng

og bare mistet atten.

frem til neste kamp,

så skal jeg sove godt om natten.

Vi er jo á poeng med dem

som bare har spilt fire

de som håpet Brann gikk ned,

kan tørke vekk det fliret!

*

Men tøys og tull til side,

veien frem er veldig lang

Men tre poeng er starten,

nå er SK Brann i gang!

Det blir nok ikke gull,

men vi ser lyset i tunnelen.

Og det var ikke tog imot

vi skimtet denne kvelden!

--

(Fortsetter under bildet)


Slik redder vi plassen:

Brann (3 poeng til nå) har 23 kamper igjen: S08 (b) 1, Odd (h) 1, FKH (b) 1, LSK (h) 3, KBK (b) 0, TIL (h) 3, MIF (h) 3, SF (h) 3, Godset (b) 1, FKH (h) 3, LSK (b) 0, TIL (b) 0, KBK (h) 3, MIF (b) 1, Stabæk (h) 3, Odd (b) 0, Viking (h) 1, VIF (b) 0, RBK (h) 0, SF (b) 1, MFK (h) 0, B/G (b) 0, S08 (h) 3. Da får vi 34 poeng etter 8-7-8 i de 23 siste.

Mjøndalen (5 poeng til nå) har 26 kamper igjen: B/G (b) 0, Godset (h) 3, KBK (b) 0, Odd (h) 1, LSK (b) 1, FKH (h) 3, Brann (b) 0, S08 (b) 1, Stabæk (h) 1, TIL (h) 3, RBK (h) 0, Stabæk (b) 0, LSK (h) 3, MFK (b) 0, SF (h) 3, RBK (b) 0, Brann (h) 1, FKH (b) 1, TIL (b) 1, KBK (h) 1, Odd (b) 0, Viking (h) 1, Godset (b) 1, S08 (h) 3, VIF (b) 0, B/G (h) 0. Da får de 33 poeng etter 6-10-10 i de 26 siste.

Sandefjord (3 poeng til nå) har 26 kamper igjen: MFK (h) 0, Viking (h) 1, Godset (b) 1, B/G (h) 0, Stabæk (b) 1, S08 (h) 3, KBK (b) 0, FKH (h) 3, Odd (b) 0, LSK (h) 3, Brann (b) 0, TIL (h) 3, S08 (b) 1, VIF (h) 1, MIF (b) 0, Stabæk (h) 3, Viking (b) 0, Odd (h) 1, RBK (b) 0, Godset (h) 1, B/G (b) 0, MFK (b) 0, Brann (h) 1, FKH (b) 1, KBK (h) 3, LSK (b) 3. Da får de 33 poeng etter 7-9-10 i de 26 siste.

Godset (4 poeng til nå) har 26 kamper igjen: RBK (h) 0, B/G (b) 0, MIF (b) 0, SF (h) 1, MFK (b) 0, VIF (h) 1, Viking (b) 0, Stabæk (h) 3, Odd (h) 3, FKH (b) 1, S08 (b) 1, Brann (h) 1, Odd (b) 1, KBK (h) 3, Stabæk (b) 1, S08 (h) 3, VIF (b) 0, Viking (h) 1, B/G (h) 0, SF (b) 1, MFK (h) 0, TIL (b) 1, MIF (h) 1, LSK (b) 3, FKH (h) 3, RBK (b) 0. De får de 33 poeng etter 6-11-9 i de 26 siste.

Mulig Mjøndalen kan vise seg å måtte byttes ut med Lillestrøm eller Tromsø.

-

Kuriosa:

* Dette var våre første seriepoeng siden siste runde i fjor da vi slo Odd 2-1 på Stadion. I mellomtiden tapte vi seks på rad. To av disse på hjemmebane. Med tap ville det blitt vår lengste tapsrekke i serien noen gang og sammen med Kongsvinger 1999 den lengste tapsrekken fra seriestart noe lag har hatt etter at man samlet den øverste divisjonen til én serie i 1961/62. Det unngikk vi altså. Før den omtalte seriesammenslåingen hadde imidlertid Sparta null poeng etter vanvittige elleve kamper i 1957/58.

* Vi har nå scoret i tre av de fire siste kampene. Unntaket var forrige kamp mot Stabæk.

* Vi har nå scoret i ti av de elleve siste hjemmekampene i serien. Unntaket var 0-3- kampen mot VIF i årets første på Stadion.

* Dette var første gang siden vi slo Stabæk 2-0 på Nadderud 24. august at vi klarte å holde nullen bak. I mellomtiden slapp vi inn mål i 21 strake seriekamper.

* Dette var første gang siden første 3-0-seieren over Viking i fjorårets første hjemmekamp at vi klarte å holde nullen i serien på Stadion. I mellomtiden slapp vi inn mål i 16 strake hjemmekamper.

* Håkon Opdal hadde ikke holdt nullen i noen av sine siste 25 seriekamper. Forrige gang han unngikk baklengsmål var da vi slo Odd i tredje siste serierunde 2019. Det var 8. november og altså over halvannet år siden!


Situasjonen på tabellen:

* Brann har tre poeng. Det er ti færre enn etter syv kamper i fjor og det minste vi har etter syv kamper siden vi hadde det samme i 1998. I nedrykksåret 2014 hadde vi fem. Både Start og AaFK stod med kun tre poeng etter syv kamper så sent som i fjor.

* Vi har tre hjemmepoeng. Det er tre færre enn etter tre hjemmekamper i fjor og det minste vi har hatt etter tre hjemmekamper siden vi hadde det samme i 2014.

* Vi har scoret syv mål. Det er fem færre enn etter syv kamper i fjor og det minste vi har hatt etter syv kamper siden vi hadde det samme i 2003.

* Vi har scoret fire mål hjemme. Det er tre færre enn etter tre hjemmekamper i fjor og det minste vi har hatt etter tre hjemmekamper siden 2019 da vi også hadde fire.

* Vi har sluppet inn 17 mål. Det er seks flere enn etter syv kamper i fjor og det meste vi har hatt etter syv kamper siden vi hadde det samme i 2010.

* Vi har sluppet inn fem mål hjemme. Det er to flere enn i fjor etter tre hjemmekamper og det meste vi har hatt etter tre hjemmekamper siden 2014 da vi hadde det samme.

* Vi har ti minusmål. Det er elleve dårligere enn i fjor etter syv runder og det dårligste vi har hatt etter syv runder siden vi hadde det samme i 1981. Klubbrekorden er minus 16 i 1952/53. Av andre lag hadde AaFK verre målforskjell enn årets Brann så sent som i fjor da de hadde minus 15.

* Vi har ett minusmål hjemme. Det er fem dårligere enn i fjor etter tre hjemmekamper og det dårligste vi har hatt etter tre hjemmekamper siden vi hadde det samme i 2014.

Brann innbyrdes mot Godset i serien:

Sted

K


S

U

T


Mål

Bakl

Bergen

31


18

10

3


68

27

Drammen

30


12

5

13


47

45

Totalt

61


30

15

16


115

72


* Brann var før søndag uten seier mot Godset i de fire siste seriekampene (0-2-2). Forrige gang vi slo dem var 4. november 2018 da vi vant 3-1 på Stadion.

* Brann hadde før søndag to uavgjorte på rad hjemme mot Godset i serien. Forrige gang vi ikke spilte uavgjort på Stadion mot dem var da vi slo dem 3-1 i 2018. Vi har også spilt seks hjemmekamper på rad mot dem uten å tape (4-2-0). Sist vi tapte mot dem på Stadion var i 2014 da de slo oss 1-0.

* Brann har scoret i elleve av de tolv siste seriekampene mot Godset. Unntaket var 0-6-tapet på Marienlyst 24. november 2019.

* Vi har scoret i de seks siste serieoppgjørene mot Godset på Stadion. Sist vi ikke scoret mot dem på Stadion var da de slo oss 1-0 i 2014.

* Vi hadde før søndag sluppet inn mål i syv strake seriekamper mot Godset. Sist vi holdt nullen mot dem var da vi slo dem 3-0 på Stadion 6. april 2017.

* Vi hadde før søndag sluppet inn mål i de tre siste serieoppgjørene mot Godset på Stadion. Sist vi holdt nullen mot dem hjemme var da vi slo dem 3-0 i 2017.

-

Hendelsene:

00:36 - Brann: Robert Taylor legger inn fra venstre og innlegget stryker hårtustene til både Daouda Bamba og Aune Heggebø, men ballen går gjennom hele feltet.

04:43 - Godset: En feilvendt Fred Friday demper ballen i feltet og legger tilbake til Valdimar Ingimundarson som får ballen rett utenfor feltet. I stedet for å skyte, trekker han seg mot høyre i feltet, men Ruben Kristiansen blokkerer forsøket på innlegg.

05:48 - Godset: Halldor Stenevik slår inn fra deres venstreside mot Ingimundarsons hode, men Vegard Forren får klarert når han vinner hodeduellen.

07:04 - Brann: Mathias Rasmussen snur spillet over til høyre hvor han finner Bamba. Ivorianeren utfordrer Stenevik før han endelig kommer til et slags skudd som blokkeres av Gustav Valsvik. Men Bamba vinner etter hvert ballen tilbake og skyter fra 17 meter. Det går en meter utenfor.

07:56 - Brann: Rasmussen bryter tolv meter inne på egen halvdel. Han gir til Kasper Skaanes som stormer fremover og sender videre til Taylor til venstre. Finnen kommer til skudd fra skrått hold en meter innenfor feltet. Godset-keeper Vilhar Myhra får en hånd på skuddet og ballen går en meter eller to utenfor til corner.

08:39 - Brann: Etter en corner legger Taylor inn mot femmeteren hvor Rasmussen vinner på hodet, men headingen går høyt over.

Nå hadde vi hatt tre avslutningforsøk i feltet på drøyt halvannet minutt.

10:14 - Brann: Petter Strand med et innlegg i bakrom, men det blir for langt til at Taylor når frem til det på motsatt side.

11:39 - Brann: Vi får straffe når Taylor blir felt av Ingimundarson rett innenfor feltet ved dødlinjen.

12:48 - Brann: Så bommer også Strand på straffe! Han skyter en relativt bra straffe mot venstre, men jaggu klarer Myhra å ta slå det over!

13:16 - Brann: Etter den korte påfølgende corneren trekker Taylor seg ut til området innenfor sekstenmeterhjørnet og skyter, men det blokkeres umiddelbart.

13:41 - 1-0, SCORING BRANN; AUNE HEGGEBØ: Taylor slår frem til Skaanes som kommer til innlegg fra venstre dødlinje og slår høyt inn og på fire meters hold header Heggebø inn 1-0!

Dette var vårt femte angrep med avslutning i feltet. Godset hadde ikke hatt noen.

18:42 - Brann: Taylor avanserer og kommer seg til skudd fra mer enn tyve meters skrått hold. Det blokkeres umiddelbart.

22:25 -> gult kort, Brann: Petter Strand som felte Moses Mawa et halvt minutt tidligere.

25:14 - Brann: Strand lurer av Tobias Gulliksen før han skyter fra 19 meter. Det går noen meter utenfor venstre kryss.

28:49 - 2-0, SCORING BRANN; SELVMÅL AV GUSTAV VALSVIK: Strand vinner ballen tilbake fem meter inne på Godsets halvdel. Han sender ut til Taylor på venstresiden som utfordrer Vilsvik og kommer seg til innlegg fra dødlinjen. Tre meter fra mål, ved nærmeste stolpe treffer ballen Vilsvik og ballen triller inn i mål via lengste stolpe! 2-0!

32:05 - Brann: Vi kontrer ved Skaanes som legger ut til Bamba på høyresiden. Bamba utfordrer Stenevik og legger på tvers over til Heggebø som lekkert vipper fremover i feltet mot Skaanes, men finner dessverre ikke frem til ham.

34:37 - Brann: Myhra klasker vekk en Strand-corner. Etter hvert havner ballen hos en feilvendt Kolskogen som fra femmeteren sender ut til Rasmussen. Lyngdølens avslutning fra 14 meter går like utenfor høyre stolpe.

36:12 - Godset: Johan Hove kommer seg til avslutning fra en meter eller to utenfor femmeterhjørnet. Opdal redder! Dette var drammensernes første avlutning i feltet.

38:13 - Brann: Strand slår et frispark fra høyresiden mot første stolpe. Der dukker Kolskogen opp og får ballen videre inn foran mål hvor Valsvik beiner ballen over eget mål.

41:08 - Godset: Mawa utfordrer og trekker seg innover fra deres venstreside. Til slutt skyter han fra 23 meter. Opdal redder, men klarer ikke å holde ballen. Hove stormer frem, men det er heldigvis vinket for offside!

41:53 - gult kort, Brann: Mathias Rasmussen for en litt for røff takling.

45:00 + 0:54 - Brann: Strand slår en corner mot første stolpe. Der finner han Rasmussen som header i tverrligger og over fra to-tre meters hold.

45:00 + 1:00: Lagene går til pause. Vi leder 2-0 etter 7-1 til Brann i angrep med avslutninger i feltet. Da er ikke straffespark og selvmål medregnet.

- 2 omgang: -

45:00 -> bytte Godset: Mikkel Maigaard inn for Valdimar Ingimundarson.

45:45 - Godset: Hove mottar ballen feilvendt i feltet, får snudd og skyter fra 12-13 meters skrått hold. Opdal redder med én hånd!

51:18 - Brann: Skaanes forsøker å nå frem til Bamba med et flatt innlegg fra venstre, men Valsvik stopper ballen før den kommer så langt. Men Bamba klarer likevel å vinne ballen og skyter fra noen meter utenfor femmeterhjørnet. Det går noen meter utenfor nærmeste stolpe.

52:38 - Brann: Taylor skyter fra vel 27 meter, men det blir en ufarlig markkryper som går fire meter utenfor.

55:25 -> bytte Godset: Ole Enersen inn for Tobias Gulliksen.

56:58 - Godset: Et frispark fra Herman Stengel slås inn i femmeteren, men ingen blå når frem.

57:52 - Brann: Rasmussen skyter fra 25 meter. Det går en halvmeter over.

58:34 - Godset: Enersen er nære på å komme til avslutning fra seks-syv meter, men Ruben får taklet ham i siste sekund.

60:25 - Brann: Strand med et frispark fra høyre som slås inn i feltet, men Myhra plukker det ned.

63:38 - Brann: Rett utenfor femmeteren er Heggebø nære på å nå frem på et innlegg fra Taylor. Valsvik får klarert til corner.

64:51 - Godset: Enersen får skyte fra 12-13 meters skrått hold, men det går svakt tre-fire meter utenfor nærmeste stolpe.

65:19 -> bytte Godset: Prosper Mendy inn for Moses Mawa.

65:52 - Godset: Friday vinner krigen mot Ruben og gir på tvers over til Maigaard som skyter fra 13 meter. Det går høyt over.

68:52 - Godset: Opdal bokser vekk en corner, men fra et par meter utenfor femmeterhjørnet får Hove smelle til på direkten. Det skuddet går i retning cornerflagget igjen.

69:35 -> bytte Brann: Kristoffer Barmen inn for Aune Heggebø.

70:23 - Brann: Skaanes slår litt for høyt inn fra venstre for at Barmen skal kunne nå innlegget fire meter fra mål.

73:03 - Brann: Taylor skyter fra rimelig skrått hold noen centimetre utenfor feltet. Det går et par meter utenfor lengste stolpe.

77:27 - Godset: Det slås inn mot bakerste hvor Vilsvik vinner på hodet innenfor femmeterhjørnet. Og fra én meters omtrent død vinkel setter en offsideplassert Friday ballen i stolpen.

78:45 - Godset: Et flatt innlegg blir slått til Hove som avslutter fra tolv meter. Ballen spretter via en rødkledd og like utenfor.

79:45 -> bytte Brann: Moonga Simba inn for Robert Taylor.

82:55 -> bytte Godset: Kreshnik Krasniqi inn for Halldor Stenevik.

84:11 - 3-0, SCORING BRANN; MOONGA SIMBA: Friday med en feilpasning som Simba plukker opp vel tolv-tretten meter inne på Godsets halvdel. Han trekker inn mot midten og inn i feltet før han avslutter fra vel tolv meter. Ballen settes pent opp i det venstre hjørnet!

89:18 -> bytte Brann: Thomas Grøgaard inn for Daouda Bamba.

89:20 -> bytte Brann: Jon-Helge Tveita inn for Mathias Rasmussen.

89:38 -> bytte Brann: David Wolfe inn for Kasper Skaanes.

90:00 + 3:02: Kampen er over. VI HAR VUNNET 3-0!!! Vi hadde ni angrep med avslutninger i feltet, mens Godset hadde seks. Straffespark og selvmål ikke medregnet.

-

Kampfakta:

Brann – Strømsgodset 3–0 (2–0)

Mål:

1-0: Aune Heggebø (13:41)

2-0: Selvmål, Gustav Valsvik (28:49)

3-0: Moonga Simba (84:11)

6. serierunde. Eliteserien. Brann Stadion. 600 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar SK. Gult kort: Petter Strand, Mathias Rasmussen, Brann.

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Ole Didrik Blomberg, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, Ruben Kristiansen - Petter Strand, Mathias Rasmussen (David Møller Wolfe fra 90.), Kasper Skaanes (Thomas Grøgaard fra 90.) - Daouda Bamba (Jon-Helge Tveita fra 90.), Aune Heggebø (Kristoffer Barmen fra 70.), Robert Taylor (Moonga Simba fra 80.)

Godset (4-3-3): Viljar Myhra - Lars Vilsvik, Niklas Gunnarson, Gustav Valsvik, Halldor Stenevik (Kreshnik Krasniqi fra 83.)- Johan Hove, Herman Stengel, Tobias Gulliksen (Ole Enersen fra 56.) - Valdimar Ingimundarson (Mikkel Maigaard fra 46.), Fred Friday, Moses Mawa (Prosper Mendy fra 66.)

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 9-6 til Brann (VG Live)

Ballinnehav: 56 % til Brann

Avslutninger: 15-7 til Brann (VG Live) / 13-6 til Brann (NRK)

Avslutninger på mål: 5-3 til Brann (VG Live) / 3-3 (NRK)

Angrep med avslutninger i feltet: 9-6 til Brann (mine tall). 1. omg.: 7-1 til Brann. 2. omg.: 5-2 til Godset. Straffespark og selvmål ikke medregnet.

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.

Stjerne bak indikerer innbytte.

Statistikken kan scrolles til siden.

mot->

Vik

Vål

Mol

Ros

B/G

Stb

Str
b

h

b

b

h

b

h


Total

Kamp

Start

Mål

Gule

Bamba

90

81

69

90

90

90

89


599

7

7

2


Barmen

90

90

45

1321*


259

5

3


1

Blomberg

90

45


90

90

90

90


495

6

6


1

Delaveris

90

45*

21*

4*

17*

20*197

6

1Forren

90

90

90

90

90

90

90


630

7

7


2

Grøgaard

90

747*


1*


172

4

2Heggebø


9*1*

13*

69


92

4

1

1


Kolskogen


90

90

90

90

90

90


540

6

6Kristiansen

90

90

90

90

90

70

90


610

7

7

1

2

Opdal

90

90

90

90

90

90

90


630

7

7Rasmussen

9*

20*

90

77

90

90

89


465

7

5


2

Simba


16*

21*

64

73

77

11*


262

6

3

1

1

Skaanes77

90

89

90

89


435

5

5


1

Strand

90

90

90

90

83

90

90


623

7

7


1

Taylor

90

74

69

86

90

70

79


558

7

7

1


Tveita


70

90
1*


161

3

2Wassberg13*


13

1
Wolfe

81

16*

45*

26*


20*

1*


189

6

1
-

Mediene om kampen:


BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

Brann.no

Kommentarer til denne saken