IS' overgrep mot yazidier og andre minoriteter i Irak omfatter drap, etnisk rensing og slaveri, skriver Amnesty i en ny rapport. Den islamske staten (IS) kontrollerer et stort område som strekker seg over grensa mellom Irak og Syria.

– Mange av dem som holdes som sex-slaver, er barn – jenter på 14, 15 år eller enda yngre, sier Donatella Rovera fra Amnesty.

Ved flere tilfeller skal kvinner og jenter i fangenskap ha begått selvmord eller forsøkt å ta sine egne liv for å unngå seksuelt misbruk.

– Den fysiske og psykiske lidelsen og den grusomme seksuelle volden som disse kvinne har utholdt, er katastrofal, sier Rovera.

Ifølge den britiske avisen The Times, som har intervjuet jenter som har unnsluppet IS-slaveriet, er noen av sex-slavene så unge som tolv år. Det totale antallet slaver er trolig flere hundre, og kanskje så mange som flere tusen, skriver avisen.

Noen av jentene skal ha blitt solgt for under 200 kroner. IS' slavehold antas å være det mest omfattende tilfellet av slaveri så langt i dette århundret, ifølge The Times.