Sterk vind og høy sjø gjør at det er farlig og vanskelig å nærme seg skipet, og greske tjenestemenn sier sent søndag ettermiddag at bare 136 av de 478 om bord er brakt i sikkerhet. Redningsaksjonen fortsetter utover kvelden søndag.

En mann og en kvinne havnet i vannet da de forsøkte å komme seg vekk fra skipet, og mannen omkom, ifølge den italienske avisen Corriere della Sera. Den italienske kystvakten bekrefter dødsfallet og sier den døde er hentet opp i en patruljebåt og bringes til land i Brindisi. De bekrefter også at en person er skadd.

Helikoptre fra det greske forsvaret heiste to og to passasjerer fra brua på ferja og tok dem med til det italienske skipet Europa som koordinerer redningsarbeidet.

– UNDER KONTROLL

Brannen er brakt under kontroll, ifølge det italienske nyhetsbyrået Ansa. Taubåter som ligger tett på Norman Atlantic spyler sjøvann akter og midtskips på ferja. Brannen brøt ut på bildekket og skal ha vært begrenset til dekk fem om bord. Flammene kunne tydelig ses på lang avstand.

Tre sterkt nedkjølte barn er brakt til sykehus i Italia, melder La Repubblica.

Fergen var på vei fra den greske havnebyen Patras til den italienske byen Ancona da brannen brøt ut tidlig søndag morgen.

Redningsaksjonen foregår like nord for Korfu i Hellas, og fartøy fra Hellas, Italia og Albania deltar.

DESPERASJON

– Aksjonen er en av de mest krevende vi har sett på lang tid, sier Miltiades Varvisiotis, lederen for de greske skipsfartsmyndighetene.

– Sikten er dårlig, og tøffe værforhold hindrer kystvakten, cruiseskip og lastebåter i å nærme seg fergen, sier Varvisiotis.

Syv handelsfartøy ringet inn skipet i et forsøk på å skjerme den mot vinden og bølgene, mens fire greske og italienske slukkefartøy kjempet mot flammene.

Desperate passasjerer ringte slektninger og venner og tryglet om å bli reddet fra infernoet om bord.

– Jeg får ikke puste, vi kommer til å brenne som rotter. Gud, hjelp oss, sa en av kokkene om bord til sin kone i telefonen.

Det oppsto også språkforvirring mellom de italienske og greske redningsmannskapene, melder Aftonbladet.

– Det er ingen koordinering. Vi har tatt på oss redningsvester og forsøker å redde oss selv, sa en passasjer til Reuters.

FLEST GREKERE

Greske myndigheter opplyser at 268 av passasjerene på den brennende fergen er grekere, mens besetningen består av ytterligere 34 grekere og 22 italienere. Totalt 478 mennesker befant seg i fergen da den begynte å brenne. Det skal også være en svenske om bord, ifølge nyhetsbyrået TT.

Det er ikke meldt om nordmenn om bord på fergen, opplyser Utenriksdepartementet til NTB.

Norman Atlantic har 200 kjøretøy om bord, ifølge den greske kystvakten.