Trusselen er lagt ut på et fransk nettsted, der også Danmark blir pekt ut som neste mål, etter terrorangrepet i Paris. Det var TV 2 som først publiserte nyheten.

– Vi er kjent med trusselen som er publisert og jobber nå med å avklare den, sier operasjonslederen ved Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.

– Det har kommet tips om en ytring på et forum. Uttalelsen er at neste mål er Norge og at det skal skje noe her. Vi får ofte denne typen tips, og i de fleste tilfeller viser det seg å ikke være noe, sier seniorrådgiver Siv Alsén i PST til NTB.

– Vi har styrket bemanningen og jobber med å finne ut om trusselen er reell eller ikke, legger hun til.

De fleste tipsene PST får inn viser seg å ikke være reelle. Både i Norge og Danmark har det blitt publisert Muhammed-karikaturer.

I Paris ble gisselsituasjonene etter terrorhandlingene avsluttet fredag ettermiddag da politiet gikk til aksjon mot de to stedene. Alle tre gisseltakerne ble drept, mens fire gisler foreløpig er meldt omkommet.

Angrepene i Frankrike har likhetstrekk med det som kom fram i PSTs trusselvurdering i sommer. Der kom det fram at det forelå en konkret trussel mot Norge i løpet av kort tid.